OBS OBS OBS

Kære medlemmer af seniorbio. Som det nok er jer bekendt er biograferne lukket og restriktionerne er forlænget til den 28. februar, så filmen den 22. februar og også udsat. 

Når vi genåbner finder vi en anden dato til visning af januarfilmen og februarfilmen, som er den danske film 'Druk' og 'Erna i krig'.

Håber på jeres forståelse og glæder os til at vi kan ses igen.

Med venlig hilsen Seniorbio 

Hans Fjeldsø
20 11 92 18

Kulturhuset Vig Bio har et tilbud til kommunens ældre og pensionister. Tilbuddet hedder SeniorFilmklubben, også kendt som Senior Bio.

Klubben viser hver forårs- og efterårssæson fire film.

På grund af usikkerheden og længden af Corona restriktionerne er alle forestillinger i foråret 2021 uden efterfølgende kaffe.

Ved hver forevisningsdag er der 3 forestillinger:

  • Kl. 9.15 til ca. 11.30 pris kr. 200,-
  • Kl. 12.00 til ca. 14.00 pris kr. 200,-
  • Kl. 14.30 til ca. 16.30 pris kr. 200,-

Ved alle 3 forestillinger vises samme film. 

Medlemskab af Senior Bio er en forudsætning for at deltage. Man er automatisk medlem, når man har købt billet til alle 4 forestillinger i en sæson.

Vi fortsætter med unummerede pladser! Køb billetten her på hjemmesiden.

Med venlig hilsen 

Senior Bio udvalget

 

De 4 film vi skal se, forår 2020:

Fredag den 22. januar 2021 - Druk. (41  stemmer)

Resume:

Fire gymnasielærere og venner beslutter sig for at teste en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. Teorien lyder, at alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen og får kreativiteten til at stige. Resultatet er opsigtsvækkende. Både undervisningen og resultaterne løfter sig, og vennerne begynder for alvor at mærke livet igen. I takt med at genstandene ryger indenbords, skrider eksperimentet fremad for nogle og af sporet for andre. Det bliver tydeligt, at alkohol kan skabe store resultater, men også at den slags vovemod kan have konsekvenser. DRUK er et livsbekræftende og tankevækkende drama om venskab, frihed, kærlighed – og alkohol.

Med filmen DRUK samler Thomas Vinterberg holdet bag JAGTEN i en ny film med Mads Mikkelsen i hovedrollen. Manuskriptet er skrevet af Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm. Thomas Vinterberg har tidligere stået bag store succeser som KOLLEKTIVET, JAGTEN og FESTEN. Intentionen bag DRUK er en hyldest til livet. Som en generobring af den irrationelle klogskab, der fravrister sig al ængstelig fornuft, søger Vinterberg ned i selve lysten til at leve.

Mandag den 22. februar 2021 - Erna i krig. (36  stemmer)

Resume:

Året er 1918. Første verdenskrig hærger ude i Europa, og Tyskland er tvunget til at indkalde alle raske mænd og unge drenge til krigstjeneste. Heller ikke de dansksindede sønderjyder får lov at gå fri. Hjemme hos Erna i Bramstrup vækker det stor bekymring, da hendes godtroende søn, Kalle, bliver indkaldt til den tyske krigsmaskine. Trods Ernas forsøg på at få sønnen kasseret indser hun snart, at hvis Kalle skal reddes fra den sikre død i skyttegraven, må hun selv følge med. Forklædt som ’menig Julius Rasmussen’ drager Erna i krig …

Filmens manuskript af Bo Hr. Hansen og Henrik Ruben Genz er baseret på Erling Jepsens populære og underfundige roman med samme titel. Henrik Ruben Genz har to gange tidligere omsat Jepsens romaner til film – i 2007 med FRYGTELIG LYKKELIG og i 2012 med UNDSKYLD JEG FORSTYRRER. Genz var senest filmaktuel med GUD TALER UD, som blev til i samarbejde med Bo Hr. Hansen.

Mandag den 22. marts - Summerland. (35  stemmer)

Resume:

Dramaet 'Summerland' foregår under Anden Verdenskrig og handler om forfatterinden Alice, som forsker i myter og folklore fra en lille konservativ landsby uden for London.

Alice lever alene og er berygtet i byen pga. hendes iltre og uimødekommende væsen. Rygterne rører hende ikke, men da staten pludseligt tvinger hende til at give husly til et barn fra London, ændres alt for Alice.

Drengen Frank er blevet evakueret fra hovedstadens krigsrædsler, og selvom Alice først vil gøre alt for at slippe af med ham, får det nye venskab langsomt åbnet op for en mere menneskelig side af Alice.

Fortidens hemmeligheder begynder at snige sig ind på Alice, som engang oplevede stor kærlighed, men fik knust sit hjerte pga. andres fordomme. 

'Summerland' er et britisk periodedrama med romantiske og menneskevarme undertoner. I hovedrollen ses Gemma Arterton, der bl.a. er kendt for sin rolle i Lone Scherfigs Their Finest Hour. (copyright: kino.dk)

Torsdag 22. april 2021 - Madklubben. (48 stemmer)

Resume: 

I den danske komedie 'Madklubben' spiller Kirsten Olesen, Kirsten Lehfeldt og Stina Ekblad de tre veninder Marie, Vanja og Berling, der har kendt hinanden lige siden skoletiden.

De tre kvinder er i deres livs efterår og slås med hver deres. Marie bliver forladt af sin mand juleaften, Berling er den evige single, som fornægter alder og lever det søde liv, mens Vanja lever i minderne om sin afdøde mand.

Efter en turbulent tid hjemme i Danmark beslutter de at tage på madkursus til Syditalien. Rejsen bliver dog ikke helt den tur, de havde regnet med, og de hede sydlandske aftener byder på både flirt, jalousi og sandheder, der pludselig skal på bordet.

Midt i virvaret opdager de tre dog, at livet har langt mere at byde på og at det aldrig er for sent.

RESULTATET AF AFSTEMNINGEN DEN 9. NOVEMBER 2020:

De 4 film vi skal se, forår 2020:

Onsdag den 9. september - Madklubben (48 stemmer)

Fredag den 9. oktober - Druk (41 stemmer)

Mandag den 9. november - Erna i krig (36 stemmer)

Onsdag den 9. december - Summerland (35 stemmer)

Rækkefølgen er med forbehold.

Stemmefordeling på de 4 sidste film:

Retfærdighedens ryttere - 29 stemmer
Wild Rose - 26 stemmer
The Farewell - 20 stemmer
Officer og spion - 19 stemmer