NYHEDSBREV DECEMBER 2021

Så står december lige for døren
og radioen spiller den med banjomusen Søren.
Lidt køligt er det i verden derude,
men stadig ingen sne på vores rude.
Flot julepyntet bliver der både ude og inde,
og alle sig glæder, både børn, mand og kvinde.

I Vig Bio vi har givet den gas.
Trods nye restriktioner er alt på plads.
Masser af skønne film har vi at byde på,
så glad og spændt du i biffen kan gå.
Familien Jul og Krummerne kigger forbi,
og Disneys Encanto vil ungerne også ku li’.
Kom i julestemning med DRs pigekor,
hør opera fra verden stor.
Gisp og græd med Hvidsten Gruppens efterladte.
Tag med på jagt efter trøffelskatte.
House of Gucci er med lutter stjerner spækket.
I Swan Song får Pat sig tilbage på livets scene smækket.
Spider-Man får kam til sit hår uden masken,
mens Margretes planer måske går i vasken.

Vi håber, at du masser af dejlige oplevelser får.
Specielt når du her i biografen går.
Fra os skal lyde et juleønske til dig,
om at en glædelig jul til dig finder vej.
Vi ønsker alt godt i 2022 du får
og siger så hjerteligt tak for i år.

SKYGGEN I MIT ØJE

ØNSKEBIO
BIOGRAFKLUB DANMARK
1/12 + 6/12
Det danske drama ”SKYGGEN I MIT ØJE” handler om en velment mission, der gik frygteligt galt: Bombningen af Den Franske Skole på Frederiksberg. Året er 1945. Det er morgen og Rigmor, Eva og Henry gør sig klar til at gå i skole. På samme tid iværksættes en dristig mission for at hjælpe den danske modstandsbevægelse. De britiske soldater fra Royal Air Force gør klar til at sætte kurs mod Shellhuset midt i København. Huset fungerer som Gestapos hovedkvarter, og på den øverste etage af bygningen har de placeret 26 danske krigsfanger som et levende værn. Flyene når frem, og angrebet lykkes. Men et af de britiske fly bliver ramt og styrter ned ved Den Franske Skole. Røgsøjlen får de efterfølgende bombefly til at tro, at det er der deres mål er, og tragedien rammer, da de slipper deres bomber over skolen i stedet. Den skæbnesvangre historie fortælles set fra nonnernes, skolekammeraterne Rigmor, Eva og Henry, de unge indespærrede frihedskæmpere i Shell-huset og de angribende britiske piloter side. Filmen er instrueret af Ole Bornedal.

TRØFFELJÆGERNE FRA PIEMONTE

ØNSKEBIO
2/12
Uanset om du er et stort madøre, elsker Italien, er hundeejer, elsker en god fortælling – eller en god sammenblanding af det hele – så vil du elske denne dokumentar. Aurelio, Sergio og Carlo har en særlig evne: De er vanvittigt gode til at spore den sjældne alba-trøffel i Piemontes skove. Men de tre excentriske og meget elskelige mænd er midt i al deres glæde og livsnyderi også lidt bekymrede. De er nemlig alle tre godt oppe i årene, og hvordan skal det gå med den stolte trøffeljæger-tradition, når de en dag ikke er her mere? Glæd dig til en både smuk og utroligt morsom oplevelse.

HOUSE OF GUCCI

DANMARKSPREMIERE
BIOGRAFKLUB DANMARK
2/12-6/12 + 12/12 + 15/12
Man skulle tro, at hele filmen bygger på fri fantasi og det pure opspind, men det tragiske er – at det gør den ikke. Historien er både chokerende og sand. Vi følger familieimperiet, der stod for det italienske modehus Gucci. Igennem tre årtier oprulles familiens inferno af dekadence, stridigheder, kærlighed, svigt og hævn. Er der overhovedet nogen grænser for hvor langt de vil gå for at opnå kontrol? For Patrizia Reggiani, kendt som Den Sorte Enke, ender stridighederne med mordet på hendes eksmand Maurizio Gucci, der var barnebarn af den berømte modedesigner Guccio Gucci og arving til hele dynastiet. På overfladen levede de et ekstravagant liv i overhalingsbanen, men bag kulissen tog kampen om navnet og arven og de deraf indædte juridiske slagsmål over og udviklede sig til chikane og had.

HVIDSTEN GRUPPEN – FRA 2012

ØNSKEBIO
3/12 + 8/12 + 19/12
Skal du have genopfrisket historien om Hvidsten Gruppen inden du skal se efterfølgeren, så har du chancen her. 'Hvidsten Gruppen' er et historisk krigsdrama baseret på en virkelig historie fra besættelsestiden og handler om en af de mest kendte modstandsgrupper i Danmark under 2. Verdenskrig. Da Danmark i 1940 bliver besat af Tyskland, forsøger den danske regering at tale folket fra at gøre oprør eller udøve modstandskamp. Tyskerne har oplistet overfor regeringen hvad der vil ske, hvis de ikke makker ret. I 1943 er modstandskampen vokset og den gæve kroejer Marius Fiil (Jens Jørn Spottag) bliver kontaktet af en lokal gruppe af modstandskæmpere. De beder om hans hjælp, og inden længe danner familien Fiil og deres nærmeste venner Hvidsten gruppen, der modtager våben, ammunition og sprængstof nedkastet fra engelske fly. Det har hele tiden været en farlig opgave, men da regeringen træder af, og tyskerne indfører dødsstraf for sabotage og modstandsarbejde, bliver det virkelig alvor for modstandsbevægelsen i Danmark.

FAMILIEN JUL & NISSEHOTELLET

PREMIERE
4/12-5/12 + 11/12-12/12
Hugo fra Familien Jul er efterhånden blevet tolv år, men han både tror på og elsker stadig nisser. Noget der udløser masser af drillerier fra hans klassekammerater. Det er Hugo ved at være grundigt træt af, så han beslutter sig for at blive som de andre. Han må gå imod sine følelser og presse sig selv til at blive ”stor og fornuftig”. Det er ikke let for ham og helt galt går det, da han under familien juleferie opdager, at der bor nisser på hotellet. Og at de har brug for hans hjælp. Nissepigen Sne bor sammen med sine søskende – uden deres forældre, der er pist forsvundet. De vil så gerne hjem til nissernes land, men Sne har aldrig lært magi og kan derfor ikke få rensdyrene til at flyve. Kan Hugo stå imod, eller kaster han sig ud i et nyt nisseeventyr?

ENCANTO

DANMARKSPREMIERE
4/12-5/12 + 11/12-12/12
Godt gemt væk i Colombias bjerge ligger et fabelagtigt, fortryllet sted ved navn Encanto. Encanto har ikke bare gjort familien Madrigals hus magisk, men har også skænket hvert af familiens medlemmer et enestående talent. De er velsignet med alt fra helbredende evner, super styrke og evnen til at kunne tale med dyr. Det vil sige – alle undtaget Mirabel, der til hendes store ærgrelse tilsyneladende er helt almindelig. Men en dag rammer katastrofen: Magien der omslutter Encanto er truet. Huset begynder at falde fra hinanden, og alle mister deres evner. Det går op for Mirabel, at hun i al sin almindelighed måske er sin usædvanlige families eneste håb, og hun kaster sig ud i kampen for at få magien tilbage. Endnu et herligt eventyr fra Disney befolket med sjove karakterer og masser af skøn musik.

SWAN SONG

PREMIERE
4/12 + 6/12 + 9/12 + 13/12

Pat Pitsenbarger var engang både berømt og meget efterspurgt som skønhedsekspert og frisør. Han tog rigeligt del i Sanduskys farverige natteliv, hvor han muntrede sig med resten af byens rige borgerskab. Nu henslæber den flamboyante pensionist sine dage på et trist plejehjem med at glo ud i luften. Det eneste spændende han oplever, er når han sniger sig til at ryge i smug. Kort sagt: Han er ved at kede sig ihjel. Men en dag ændrer en frisk beslutning hans liv. Han får tilbudt en opgave. Godt nok på en netop afdød tidligere klient, der skal gøres i stand til hendes begravelse – men en opgave er en opgave. Pat stikker af og går på jagt efter de skønhedsartikler han skal bruge. På turen bliver der rippet op i gamle stridigheder, og han opdager også, at tingene har ændret sig drastisk siden han selv var en del af livet i byen. SWAN SONG er en komisk og bittersød rejse om at genopdage sin gnist og se smuk ud imens. Hovedrollen spilles af den 77-årige legende Udo Kier.

 

MARGRETE DEN FØRSTE – DANSK TEKST

ØNSKEBIO
BIOGRAFKLUB DANMARK
7/12 + 15/12
Dette storslåede, historiske drama om et af de mest betydningsfulde kapitler i Danmarkshistorien er en af største biografoplevelser iflg. de mange, der allerede har set filmen. I år 1402 har Margrete skabt fred i Norden. Efter årevis af ufred står hun nu i spidsen for en union mellem Norge, Sverige og Danmark. En union hun styrer igennem sin adoptivsøn, Kong Erik. Men overalt lurer fjender på hende. Det nordiske stor-rige er præget af politiske intriger, magt, korruption og store følelser. For at bevare freden og styrke unionen, planlægger hun et ægteskab imellem Kong Erik og den engelske prinsesse Phillippa. Men så dukker en mand op, hvis blotte tilstedeværelse truer hele Nordens sikkerhed. Margrete sættes i et umuligt dilemma, der kan koste hende alt. Hovedrollen spilles som altid stærkt af Trine Dyrholm.

 

SENIORBIO - MADKLUBBEN

8/12
MADKLUBBEN handler om de tre veninder Marie, Vanja og Berling, som har kendt hinanden lige siden skoletiden. De har hver især deres at slås med. Vanja er ikke rigtigt kommet videre efter sin mands død, Marie bliver forladt af sin mand på selveste juleaften, mens Berling fornægter alder og lever det søde single liv. Efter en turbulent tid hjemme i Danmark trænger de alle tre at komme lidt væk, og de tilmelder sig et madkursus i Syditalien. Men kurset kommer til at byde på meget mere end madlavning. Mad, vin og varme løsner op og de lune aftener fyldes af både flirt og jalousi. Filmen er en livsbekræftende og livsklog komedie om, at livet absolut ikke slutter fordi tyngdekraften sætter ind, men at livet derimod stadig har mere at byde på og at det aldrig er for sent… På rollelisten kan vi bl.a. glæde os over Kirsten Olesen, Stina Ekblad, Kirsten Lehfeldt, Troels Lyby, Rasmus Botoft og Mia Lyhne. Filmen vises med danske tekster. Forestillingerne kl. 9.15 og 12.00 er med efterfølgende kaffe og sandwich. Forestillingen kl. 14.30 er uden traktement. Alle er velkomne uanset alder.

HVIDSTEN GRUPPEN II – DE EFTERLADTE

10/12 LIVSNYDERAFTEN – TID TIL EFTERTANKE
25/12-5/1 DANMARKSPREMIERE
Da den første Hvidsten Gruppen film sluttede, havde krigens grusomhed for alvor ramt modstandsgruppen. Efterfølgeren starter helt bogstaveligt hvor den sluttede – den selv samme dag. Tulle og Gerda Fiil er utrøstelige; deres far, bror og Tulles mand er blevet henrettet. Nu dømmes de selv til fængsel i Tyskland. Tulle må efterlade sin 2-årige datter hos sin mor Gudrun. Filmen følger de to søstre ned gennem Tyskland og deres liv i rædslerne i fængslet. Hjemme kæmper Gudrun en indædt kamp for at få sine piger hjem til kroen i Hvidsten. En sandfærdig og hjerteskærende skildring om en families ubærlige tab og splittelse, men ikke mindst om deres tro og håb, der giver dem styrken til ikke at give op overfor krigens gru. Filmen er som sin forgænger instrueret af Anne-Grethe Bjarup Riis.
Til Livsnyderaftenen den 10/12 åbnes døren kl. 16.30 hvor der serveres Velkomstdrik. Kl. 17 starter filmen. Efterfølgende serveres en lækker to retters menu i caféen. Pris ekskl. drikkevarer 325 kr.

 

DR PIGEKORETS JUL 2021

Direkte fra DR Koncerthuset
12/12 kl. 16 – 17.30
Oplev årets julekoncert i biografen! DR Pigekoret og deres chefdirigent Phillip Faber er klar på scenen i DR Koncerthuset og inviterer publikum med ind i julens og musikkens magiske verden – og du kan opleve hele koncerten live i surround sound og højeste billedkvalitet fra biografens bløde sæder. Udover DR Pigekoret er to stærke gæstekunstnere med på scenen: Kongelig balletdanser Astrid Elbo og den unge mundharpevirtuos Mathias Heise, som har vundet flere danske og internationale priser for sit mundharpespil, bl.a. Kronprinsparrets Stjernedryspris. Julekoncerterne er med årene blevet et stort tilløbsstykke og en elsket årlig juletradition for mange danskere. Koncerterne har været årets højdepunkt for DR Pigekoret lige siden 1938, hvor koret blev stiftet, og hvert år træder koret med ny energi ind i juletraditionerne, med stor kærlighed til de smukke julesange. Sidste år måtte koncerterne aflyses på grund af Corona-nedlukningen, og derfor har DR Pigekoret besluttet at invitere publikum i hele Danmark til at opleve koncerten i biografen. Koncerten akkompagneres af den prisvindende strygekvartet NOVO Quartet.
Køb billet på vigbio.dk til en julepris på 25 kr./person fuldstændig som var det en film.

SPIDER-MAN 3: NO WAY HOME

DANMARKSPREMIERE
16/12-18/12 + 24/12-29/12 + 1/1
For første gang kan Spider-Man ikke længere gemme sig bag masken. Hans identitet er afsløret, og han kan ikke længere adskille sit liv som superhelt fra hans normale liv. Hans liv er kaotisk og ude af kontrol. Han beslutter sig for at bede Doctor Strange om hjælp til at nulstille tiden, så han kan komme tilbage og forhindre afsløringen. Men besværgelsen går galt. Rigtigt galt. Farlige fjender fra andre verdener begynder at dukke op, og Peter tvinges til at finde ud af, hvad det i virkeligheden betyder at være Spider-Man.
Juleaftensdag kan være lang for mange forventningsfulde barnesjæle, så sæt julekrydderi på dagen med en tur i biografen kl. 12.

 

KRUMMERNE – DET ER SVÆRT AT VÆRE 11 ÅR

DANMARKSPREMIERE
18/12-19/12 + 25/12-28/12
Det er nærmest umuligt at skrive titlen på den nye krummefilm, uden at nynne Krummesangen fra 1991 imens: ”KRUMMERNE – DET ER SVÆRT AT VÆRE 11 ÅR”. I den nye film synes mor, at der er alt for lidt tid til familien og alt for meget spildtid bag skærmene. Vi skal komme hinanden mere ved, siger hun. Krumme foreslår en skærmfri uge. Så slipper han nemlig for at blive drillet med sin gamle skodtelefon henne i skolen. Mor synes, at det er genialt, far holder klogeligt med mor, Grunk sig også ja – men har naturligvis tænkt sig at snyde alt det han kan. Stine – hun bliver edderspændt rasende. I deres nye kvalitetstid finder familien en gammel papkasse med bl.a. nogle Kim-bøger. Krumme elsker detektivbøgerne, som han sluger råt. Da en berømt diamant bliver stjålet fra Nationalmuseet, starter han et detektivbureau sammen med sin bedste ven Tom. Så kan han opklare tyveriet og vinde den underskønne Yrsas hjerte med sin heltedåd. Helt så let som i Kim-bøgerne går det desværre ikke. Det er nemlig ikke altid let at være 11 år…

JULEAFTEN OG NYTÅRSAFTEN

Den 24. december sætter vi SPIDER-MAN på kl. 12, så dagen ikke bliver for lang! Derefter holder vi lukket.

Den 31. december holder vi lukket hele dagen.  

VIGTIG INFORMATION!
Vi har desværre ikke haft mulighed for at få hele december planlagt og godkendt hos vore filmudlejere inden deadline for Nyhedsbrevet. Det er derfor meget vigtigt, at du tjekker både film og visningstider på hjemmesiden inden du drager af sted.

Vi ønsker jer alle en fantastisk dejlig jul og alt godt i det nye år!


Glade biojulehilsner
FILMGRUPPEN I VIG BIO
Mie, Peter, Kathrine, Laila og Bente