JULI 2024

Det er sommer, det er sol og det er søndag. Så mon ikke humørbarometeret står på smukt hos de fleste. De glade studenter er sprunget ud og skolebørnene har startet deres dejligt lange sommerferie og der er masser at se frem til. I Vig Bio kan ungerne glæde sig til at se film om fine følelser, den gnavne dovendidrik Garfield og ikke mindst møde den grumme skurk Grus yngste skud på stammen - Gru Junior. Og så inviterer Vig Handelsforening ungerne gratis i biffen for at se Kung Fu Panda 4.

De voksne kan blandt andet tage med på en tur til månen, når vi lægger ud med forpremiere på ”FLY ME TO THE MOON”, hoppe bag på motorcyklerne og drøne med ”THE BIKERIDERS” på cruise i Midtvesten eller tage med ”Deadpool & Wolverine”, når de sammen forsøger at bekæmpe en mægtig fjende.

VIG FESTIVAL
I dagene 10.-13. juli løber Vig Festival af stablen og Vig by syder af liv! Fra onsdag aften før festivalstart spærres hovedgaden for trafik til fordel for borde og bænke til afslapning og spisning foran de lokale restauranter. Så kom i god tid, når du skal i biffen. Det kan tage lidt længere tid at finde en P-plads, selvom vi vil forsøge at spærre den lille parkeringsplads omkring biografen kun til bio-gæster!

Husk løbende at tjekke programmet her på siden eller i appen, da vi alt efter vejr og vind lægger ekstra film ind.
 

INDERST INDE 2

ØNSKEBIO
DANSK TALE
1/7 + 3/7 + 8/7 + 11/7-13/7 + 18/7 + 21/7
Disney og Pixars “Inderst inde 2” vender tilbage til den friskbagte teenager Rileys sind, hvor hovedkvarteret pludselig er under nedrivning for at gøre plads til noget fuldkommen uventet: nye Følelser! Glæde, Triste, Vrede, Frygt og Afsky, som angiveligt længe har drevet et velsmurt maskineri, ved ikke, hvad de skal mene, da Bekymring dukker op. Og det ser ud til, at hun ikke er alene…

HORIZON: AN AMERICAN SAGA – DEL 1

DANMARKSPREMIERE
1/7 + 5/7-6/7 + 9/7
Oscar vinder Kevin Costners storslåede, stjernespækkede episke westerndrama. Et ambitiøst filmisk eventyr som strækker sig fra de amerikanske bosættelser mod vest, den amerikanske borgerkrig og skabelsen af det kommende United States of America. En følelsesladet rejse gennem et land i krig oplevet gennem familier, venner og fjender, der alle er ved at opdage, hvad det virkelig vil sige at være USA. Kilde: SF Film.

PIGEN DER FORTALTE FILM

ØNSKEBIO
1/7 + 16/7
PIGEN DER FORTALTE FILM er en hyldest til biografen og filmmediets magi og dets evne til at samle mennesker og give håb. Den unge Maria bor med sin familie i en afsides minelandsby i Chiles ubarmhjertige Atacama-ørken. Der er dog et sted i denne golde verden, hvor magien lever: Den lokale biograf. Men da en eksplosion i minen brutalt forandrer familiens liv, har de efterfølgende kun råd til at sende ét familiemedlem i biografen. Det bliver Maria, med hendes store talent som historiefortæller, der får opgaven at se filmene. Før hun ved af det, er hendes livlige genfortællinger samlingspunktet for hele byen, der lider under politisk uro og mere end nogensinde før har brug for eskapisme og håb. Filmen er et smukt og ambitiøst tidsbillede af 60’ernes og 70’ernes Chile.

FULD AF KÆRLIGHED

ØNSKEBIO
BIOGRAFKLUB DANMARK
2/7 m/undertekster
4/7 + 10/7 + 19/7
På overfladen ligner de en helt almindelig dansk familie. Men efter en alvorlig ulykke i hjemmet bliver faren (Lars Ranthe) mødt med et ultimativt krav fra sin kone (Stine Stengade) og deres tre børn: Stop med at drikke og gå i behandling, ellers vil vi ikke se dig igen. Og pludselig står den bare 20-årige Sofia (det unge stjerneskud Viilbjørk Malling Agger) midt i en dyb livskrise, der ikke engang er hendes egen. Hun påtager sig ufrivilligt ansvaret for at holde sammen på sin familie, netop som hun ellers var på vej ud i et selvstændigt liv som ung voksen med veninder, kæreste og rejseplaner. For selvom hendes far vender ædru hjem efter 5 ugers afvænning som et sundere og mere taknemmeligt menneske, er han måske ikke længere så livlig og farverig, som da han drak. Det synes Sofias mor i hvert fald ikke. De mentale tømmermænd, som de begge to har sparet op over mange år, får nu deres forhold til at knage og brage - og igen er Sofia nødt til at være den voksne i familien. Men før Sofia kan hjælpe andre, må hun lære sine egne grænser at kende. Kilde: SFD.

TIL VERDENS ENDE

ØNSKEBIO
2/7 + 7/7
Viggo Mortensen har både instrueret og spiller en af de bærende roller i kærlighedsdramaet ”The Dead Don’t Hurt” - ”TIL VERDENS ENDE”, som er historien om to elskende ved verdens ende. Historien udspiller sig i det vestlige USA i 1860’erne, hvor den egenrådige Vivienne indleder et forhold til den danske immigrant Holger Olsen (Viggo Mortensen). De rejser sammen til hans beskedne hjem i en lille flække i Nevada, hvor de starter et liv sammen. Men borgerkrigen skiller dem ad, og Vivienne må klare sig selv i deres nye hjemby, som kontrolleres af korrupte politikere og skrupelløse individer. Filmen er et portræt af en moderne og selvstændig kvinde, der er fast besluttet på at forsvare sig selv i en uforsonlig verden domineret af hensynsløse mænd. Vivienne spilles af den uforlignelige Vicky Krieps. Kilde: Scanbox.

THE GARFIELD MOVIE

ØNSKEBIO
3/7
Den verdensberømte, mandagshadende, lasagne-elskende og 100% inde-kat Garfield står overfor sit vildeste eventyr nogensinde! Efter et uventet gensyn med sin for længst forsvundne far - gadekatten Viggo - tvinges Garfield sammen med Futte af alle mulige omstændigheder væk fra deres meget magelige liv hos Harald for at slutte sig til Viggo i planlægningen af et fuldstændig vanvittigt røveri! Kilde: SF Film.

ONE LIFE

BIOGRAFKLUB DANMARK
DANMARKSPREMIERE
3/7-5/7 + 8/7 + 10/7 + 19/7 + 22/7-23/7
ONE LIFE fortæller den inspirerende og sande historie om Sir Nicholas ’Nicky’ Winton, hvis bestræbelser på tærsklen til anden verdenskrig reddede mere end 600 børn fra deres undergang i hænderne på nasisterne. Nicky betragtede ikke sig selv, som en humanitære, men som bankmand. Men da han besøgte et nyligt besat Prag i 1938 og så tilstanden for de flygtende jøder, gjorde han, hvad han mente var det eneste rigtige at gøre – det som enhver ville gøre – og dedikerede sig til sagen. Krigen nærmede sig, og det var et kapløb med tiden. Hvor mange børn kunne han nå at befri før det blev for sent? 50 år senere i 1988 bliver Nicky stadig hjemsøgt af de børns skæbne, som han ikke var i stand til at hjælpe. Ikke før han på direkte tv blev overrasket af de overlevende, kunne han acceptere, at når man står over for så ødelæggende grusomheder, er det en sejr blot at redde ét liv. Samtidig blev den britiske offentlighed også bekendt med sandheden om deres helt gemt iblandt dem. James Hawes har siddet i instruktørstolen og rollelisten indbefatter bl.a. Anthony Hopkins og Helena Bonham Carter.

BAD BOYS 4: RIDE OR DIE

ØNSKEBIO
3/7 + 6/7
Endelig er vores yndlings Bad Boys tilbage med deres ganske særlige blanding af herlig komedie og vild action. Denne gang dog med et tvist - Miamis bedste bliver nemlig sendt på flugt!
Filmen er den fjerde i rækken om de hårdkogte politimænd Mike Lowrey og Marcus Burnett, spillet af hhv. Will Smith og Martin Lawrence. Da deres afdøde, tidligere kaptajn beskyldes for en forbrydelse han aldrig har haft det mindste med at gøre, kaster de sig ud i opgaven med at rense hans navn. Men da de forsøger at afsløre en massiv sammensværgelse, der involverer narkokarteller og selveste Miami Police Force, bliver både Mike og Marcus udråbt som mistænkte. Nu gælder det om at holde sig på fri fod længe nok, til at de kan bevise kaptajnens og ikke mindst deres egen uskyld.

GRUSOMME MIG 4

DANMARKSPREMIERE
4/7-7/7 + 10/7-14/7 + 17/7 + 20/7-21/7 + 23/7-24/7 + 27/7-28/7
DANSK TALE
”Grusomme Mig 4” er den første ”Grusomme Mig”-film i hele syv år. Alles yndlings superskurk, Gru, er er tilbage som anti-skurkeliga agent.
I dette nye kapitel af den populære animationsserie møder vi, udover Gru, hans kone Lucy og deres piger Margo, Edith og Agnes. Og så byder vi velkommen til et helt nyt medlem af Gru-familien, Gru Junior, som er opsat på at plage sin far.
Derudover byder filmen på nye sjove karakterer, bl.a. Grus nye modstandere, Maxime Le Mal og hans charmerende kæreste Valentina, som tvinger Familien Gru til at gå under jorden.
Filmen er spækket med masser af action og fyldt med Illuminations karakteristiske humor, og instrueret af Oscar-nominerede Chris Renaud, som var med til at skabe de gule Minions.

HAMMARSKJÖLD

BIOGRAFKLUB DANMARK
ØNSKEBIO
8/7 + 15/7
Den svenske film 'Hammarskjöld' er et politisk drama om den verdensberømte svenske diplomat Dag Hammarskjöld.
I 1961 har Dag Hammarskjöld et år tilbage i sin stilling som FN's Generalsekretær. Efterfølgende skal han flytte til sit hus på Österlen og nyde den længe ventede frihed.
Den kolde krig raser for fuld kraft, og brændpunktet er Congo.
Dag Hammarskjöld påtager sig opgaven at formidle fred og enhed i landet. En umulig opgave, ifølge mange. En selvmordsmission, ifølge andre. Men i et desperat forsøg på at forhandle en våbenhvile i Congo, går han ombord på et fly. Et valg der kommer til at koste ham livet. Den dag i dag er Dag Hammerskjölds død stadig omgivet af mystik.
Mikael Persbrandt, der bl.a. er kendt fra den Oscar-vindende danske film Hævnen, ses i rollen som Dag Hammarskjöld. Filmen er instrueret af danske Per Fly.

FLY ME TO THE MOONE

9/7 FORPREMIERE MED EKSTRAORDINÆR BIOGRAFKLUB DANMARK RABAT 
DANMARKSPREMIERE
14/7 + 17/7 + 21/7 + 23/7-24/7 + 26/7
NASA kæmper med sit offentlige image og har hårdt brug for både midler og politisk opbakning for at komme i mål med den planlagte historiske månelanding. Det bliver derfor besluttet at ansætte markedsføringsguruen Kelly Jones (Scarlett Johansson), der har en lidt anden tilgang til tingene, end NASA normalt har. Der går ikke længe, før der er kaos på gangene, og særligt programmets chef, Cole Davis (Channing Tatum), bliver udfordret af Kellys noget anderledes metoder. Men præsidenten har lovet folket en månelanding, så Kelly og Cole må finde en måde at leve med hinanden på, før nedtællingen for alvor starter… Et romantisk komediedrama af bedste skuffe. Kilde: SF Film.
Denne herlige film er ikke med i Biografklub Danmark pakken, men til forpremieren den 9/7 kan du købe din billet til halv pris, hvis du er medlem af Biografklub Danmark. Kvittering på at du er medlem af Biografklub Danmark skal fremvises ved indgangen.

THE BIKERIDERS

DANMARKSPREMIERE
15/7-16/7 + 20/7-21/7 + 25/7 + 27/7
Filmen 'The Bikeriders' er et krimi-drama om en motorcykelklub i 1960'erne.
“The Bikeriders” følger gennem 10 år motorcykelklubben ”The Vandals” fra USA’s Midtvesten og hvordan klubben udvikler sig fra at være et samlingssted for lokale outsidere, der bare vil have fred til at være sig selv og nyde livet og deres motorcykler, frem til en bande kriminelle gør deres entre, der truer med at ødelægge klubbens unikke livsstil. I hovedrollerne ses Austin Butler, Tom Hardy og Jodie Comer.

ROM

BIOGRAFKLUB DANMARK
REPRISE
18/7
Turen går til Rom i denne romantiske feelgood-film om kærligheden på den lange bane! Gerda (Bodil Jørgensen) og Kristoffer (Kristian Halken) er taget på en forlænget weekendtur til Rom for at fejre deres 40-års bryllupsdag og et langt ægteskab. De skal genopleve byen, hvor Gerda som ung gik på kunstskole. Men turen går ikke helt som forventet. Da parret møder Gerdas karismatiske kunstlærer og tidligere flamme, Johannes (Rolf Lassgård), havner Kristoffer på sidelinjen, mens Gerda jagter sin ungdom i Roms gader og stræder. Filmen er instrueret af Niclas Bendixen, der tidligere har lavet filmen ’Ditte & Louise’ (2018) og tv-serien af samme navn (2015-2016). Kilde: Scanbox.

OPPENHEIMER

REPRISE
18/7
Det historiske drama ”Oppenheimer”, der vandt ikke mindre end 7 Oscars, er en film om den gådefulde, amerikanske fysiker J. Robert Oppenheimer, som står bag opfindelsen af atombomben. Publikum vil opleve hans nervepirrende dilemma i kampen om at opfinde bomben før nazisterne. En opfindelse der udløser det helt store paradoks: Vil vi risikere at udslette verden for at redde den? I hovedrollerne som J. Robert Oppenheimer og hans hustru, biologen og botanisten Katherine “Kitty” Oppenheimer ses henholdsvis Cillian Murphy og Emily Blunt. Matt Damon spiller general Leslie Groves Jr., leder af Manhattan Project mens Robert Downey, Jr. ses som Lewis Strauss, der var med til at stifte U.S. Atomic Energy Commission.
Filmen er baseret på den Pulitzer-vindende bog “American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer” af Kai Bird og Martin J. Sherwin, og skrevet og instrueret af Christopher Nolan.

DEADPOOL & WOLVERINE

DANMARKSPREMIERE
24/7-28/7 + 31/7 + 2/8-3/8
I superheltefilmen 'Deadpool & Wolverine' (Deadpool 3) bliver den altid flabede Deadpool officielt del af Marvels superhelteunivers og som ny sidekick kommer selveste Wolverine. 

Ryan Reynolds er tilbage i titelrollen som mutanten Wade Wilson, mens Hugh Jackman er tilbage som den gnavne jærv, Logan.
Der er gået seks år siden Wade ”lånte” en tidsmaskine for at redde sin elskede Vanessa, og ”rettede” et par andre fejl i historien. Alt skulle således være godt, men der er sket nogle ubehagelige ændringer i arbejds- og forholdssituationen siden da.
Den første store ændring er, at Deadpool er gået fra at være en international lejemorder til at være bilsælger, noget han virkelig ikke er særlig god til. Men den største overraskelse er at Vanessa tilsyneladende er flyttet fra Wade og har fundet sig en ny kæreste.
Wolverine er ved at komme sig ovenpå nogle skader, da han render ind i Deadpool og de to slår sig sammen for at besejre en fælles fjende.
'Deadpool & Wolverine' instrueres af Shawn Levy, der tidligere har lavet både 'Free Guy' og 'The Adam Project' med Ryan Renyolds. Shawn Levy har udtalt, at denne superhelteudflugt ikke bliver som nogen anden.

KUNG FU PANDA 4

25/7 GRATIS FORESTILLING
Vig Handelsforening inviterer dig indenfor på eventyr med verdens mest usandsynlige kung-fu-mester.
Efter tre frygtløse eventyr, hvor skurke i verdensklasse blev besejret med uovertruffet mod og vanvittige kampsportsfærdigheder, opfordrer skæbnen Dragekrigeren Po til at ... tage en slapper. Han skal nemlig være den næste, spirituelle leder af Fredens Dal.
Der er bare lige det problem, at Po ved lige så meget om åndeligt lederskab, som han gør om stenalderkost, og han skal også nå at finde og træne en ny Dragekriger, før han kan indtage den ophøjede position.
Og hvad værre er, har en ny, nederdrægtig forbryder, Kamæleonen, meldt sig på banen. Det lille firben har den særlige evne at kunne skifte form til hvilken som helst skabning. Kamæleon vil have fingrene i Pos Visdomsstav, som ville give hende magten til at hidkalde alle de mesterskurke, som Po har besejret og sendt til ånderiget.
Nu er gode råd dyre og Po får brug for al den hjælp, han kan få og den finder han (måske?) i form af ræven Zhen, en listig men også irriterende tyv, hvis færdigheder viser sig at være uvurderlige. I deres bestræbelser på at beskytte Fredens Dal mod Kamæleons kløer, bliver denne umage duo nødt til at arbejde sammen og Po lærer, at helte kan findes de mest uventede steder. Kilde: UIP.
Billetter kan reserveres fra den 18/7 kl. 10. Efter først-til-mølle princippet. Venligst reserver ikke flere billetter end du skal bruge, og børn går forud for voksne, så vi kan glæde så mange børn som muligt.

DEN MODERNE KVINDE

DANMARKSPREMIERE
29/7 + 31/7 + 7/8
Vi befinder os tidligt i 1900-tallet, hvor Lili d’Angely lever et glamourøst og letlevende liv i luksus. Men Lili har en hemmelighed: Hendes lille datter har indlæringsvanskeligheder, og Lili har i mange år holdt hende skjult af frygt for at få ødelagt sit gode ry.
I desperation rejser Lili til Rom, hvor hun opsøger Maria Montessori for at få hjælp. Maria er en ung læge og pioner, der er ved at udvikle en ny og revolutionerende læringsmetode. Men Maria gemmer også selv på en hemmelighed: En uægte søn, der ligesom Lilis datter, må holdes skjult for omverdenen. Da Maria en dag står over for det ultimatum, at måtte vælge mellem sønnen eller karrieren, forener de to kvinder deres kræfter for at gøre sig fortjent til en plads i mændenes verden – og skabe historie!
Hovedrollen som den legendariske Maria Montessori i denne varme, rørende og inspirerende film spilles af Jasmine Trinca. Maria Montessori var en italiensk læge, pædagog, samfundsdebattør og forfatter, der bl.a. udviklede et system af læremidler for mentalt handicappede børn, som siden viste sig at være velegnet til alle børn.

Mange forventningsfulde sommerhilsner
FILMGRUPPEN I VIG BIO
Mie, Kathrine, Martin og Bente