MARTS 2023

Så er det forår. Og i foråret holder Kulturhus Vig Bio også altid sin årlige Generalforsamling.  Det gjorde vi undtagelsesvis i februar, nemlig i lørdags, hvor 52 medlemmer deltog.  Bestyrelsen blev genvalgt, Martin Kusk valgt som suppleant og medlemskontingentet bibeholdt på 150 kr.  Hele Formandsberetningen samt et referat af mødet er nu lagt på hjemmesiden, så I kan læse Bentes ”guldkorn”. Efterfølgende hyggede vi os i foyeren med lækre sandwich og drikkelse, inden der blev ringet ind til Forpremieren på The Whale.   Flere havde andre aftaler men 32 af os fik en fantastisk oplevelse som sad længe i én.  Glæd jer derfor til at opleve The Whale her i biografen!

Godt nok er foråret endnu spæd og vi kan stadig forvente lidt af hvert fra vejrguderne, men forår er det. Snart bliver det lunere og pludselig myldrer det med dyreunger overalt. Nye menneskebørn kommer der heldigvis også til. Vi lægger da også ud med en Forpremiere og Danmarkspremiere på komedien ”Bytte Bytte Baby” hvor en lavine af absurde konflikter truer med helt at ødelægge den søde ventetid for to meget forskellige par, der ufrivilligt kommer meget tæt på hinanden. Nu vi er omkring emnet småfolk, så er vores Baby Bio blevet vældigt populært, hvorfor vi har hele fire af slagsen denne måned. Selvfølgelig inklusive ”Bytte Bytte Baby”.

Ud over ovennævnte byder marts også på Danmarkspremiere på to andre skønne danske film: ”Ustyrlig” og ”Den, der lever stille”. Af andre danske filmperler kan vi fremhæve ”Kysset” og ”Meter i sekundet”.

Til de lidt større børn er der mulighed for at tage på røvertogt i Kardemomme by, at tage med 3 friske mumier på skattejagt ind i nutiden samt tage med Mageløse Maurice ud for at snyde naive mennesker, men også se ham træde i karakter i kampen mod onde kræfter.

Marts er også måneden, hvor de eftertragtede Oscar-statuetter skal uddeles for 95. gang. 5 af månedens film er da også topscorere, når det gælder Oscar-nomineringer: The Whale - 3 stk. Babylon - 3 stk. The Fabelmans - 6 stk. Elvis - 7 stk. The Banshees of Inisherin - hele 9 nomineringer. Traditionen tro holdt Vig Bio en åben plads i programmet den 13/3 + 14/3 + 15/3 så vi kan vise vinderen af Oscar prisen for Bedste mandlige hovedrolle - The Whale.

Husk, som altid, at følge med i programmet på hjemmesiden, da vi ynder at lave plads til at være lidt impulsive, uanset om det er fordi der dukker noget nyt og spændende op eller vi bare synes, at der skal lidt ekstra til på en regnvejrsdag.

Og som en lille forårsbebuder i marts byder Vig Bio på en kop gratis kaffe inden formiddagsfilmene kl. 10.30.

Vi ses i Vig Bios hyggelige mørke.

BYTTE BYTTE BABY

1/3 FORPREMIERE M/DANSKE TEKSTER
DANMARKSPREMIERE
16/3 + 19/3 + 26/3 M/DANSKE TEKSTER
17/3-18/3 + 20/3-25/3
22/3 BABY BIO 
Cecilie og Andreas skal være forældre, og det skal Liv og Malte også. Forude venter ni måneders sød ventetid med den perfekte graviditet, lige indtil de opdager, at fertilitetsklinikken har ombyttet de befrugtede æg. Den alternative Liv er gravid med kontrolfreaken Cecilies baby, og babylykken bliver med ét vendt på hovedet. Den umiddelbare løsning er at bytte babyer ved fødslen, men dilemmaet sætter gang i en lavine af absurde konflikter. De to kvinder må nærmest bytte liv, mens deres forvirrede mænd forsøger at navigere helskindet igennem den nu knapt så søde ventetid… Kilde: SF Studios.
Den 22/3 er der BABY BIO, hvor filmen vises med lavere lyd og skelnelys. Alle er velkomne, men man må forvente lidt lyd fra de meget unge biografgæster – til gengæld sparer du 20 kr. på billetprisen.

KYSSET

BIOGRAFKLUB DANMARK
1/3 + 3/3-4/3 + 7/3 + 20/3 
2/3 + 5/3 + 8/3 M/DANSKE TEKSTER
29/3 STRIKKEBIO  
Danmark, 1913. Rygterne om en snarlig verdenskrig høres som et ekko op gennem Europa. Anton Abildgaard er en nobel og pligtopfyldende ung mand, hvis højeste prioritet er at afslutte sin officersuddannelse i kavaleriet med ære. Det bliver en skæbnesvanger aften, da han bliver inviteret til bal hos den lokale Baron Løvenskjold. Anton byder intetanende husets smukke datter Edith op til dans, men da det viser sig at hun er lam efter en tragisk rideulykke, rammes den unge løjtnant af skyldfølelse over at have sat pigen i forlegenhed. Han får stor medlidenhed med hende, mens hun forelsker sig brændende i ham. Medynk og stolthed gør dog, at Anton ikke kan være ærlig overfor hende, og i sine forsøg på at gøre det rigtige, graver han sig dybere ned i et uoverskueligt net af løfter og løgne. Imens rykker krigen med faste taktslag tættere på og truer med at besegle Anton og Ediths fælles skæbne for altid… Kilde: Nordisk Film.  Den 8/3 vises filmen også som formiddagsfilm med danske tekster kl. 10.30, hvor du sparer 20 kr. pr. billet.
Den 29/3 holder vi STRIKKEBIO og viser filmen med skelnelys, så du kan finde en tabt maske og hurtigt komme videre med dit seneste projekt.

THE BANSHEES OF INISHERIN

2/3 + 6/3
I THE BANSHEES OF INISHERIN følger vi de to bedste venner, Padraic (Colin Farrell) og Colm (Brendan Gleeson), der står over for en livsomvæltende konflikt da Colm pludseligt beslutter sig for at afslutte deres venskab. Med støtte fra sin søster Siobhan (Kerry Condon), der sammen med den lokale betjents søn, Dominic (Barry Keoghan), har sine egne udfordringer med det irske ø-samfunds beboere, prøver den forvirrede og sønderknuste Padraic at klinke skårene af det venskab, der betyder alt for ham. Men da Colm giver et chokerende ultimatum begynder tingene at eskalere til vanvittige højder, der vil give alle økuller! THE BANSHEES OF INISHERIN er instrueret af den Oscar-vindende Martin McDonagh (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) og er en sort komedie om venskab, uvenskab og livet på en afsidesliggende, irsk ø. Kilde: Walt Disney.

ANT-MAN AND THE WASP: QUANTUMANIA

3/3
7/3 BABY BIO
Superheltefilmen 'Ant-Man and the Wasp: Quantumania' (Ant-Man 3) er en opfølger til Ant-Man og Ant-Man and the Wasp. 'Ant-Man and the Wasp: Quantumania' foregår efter begivenhederne i Avengers: Endgame. Scott Lang og Hope van Dyne er sammen med Hopes forældre, Hank Pym og Janes van Dyne samt Scotts datter, Cassie, ved et uheld blevet transporteret til Kvanteriget. Der er ingen vej tilbage til deres egen verden. Femkløveret må stå sammen for at klare den fantastiske verdens mange farer, samt ikke mindst bekæmpe deres nyeste fjende, Kang the Conqurer, som har en brutal hær og en mystisk agenda. Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas og Michelle Pfeiffer vender alle tilbage i deres respektive roller, mens Jonathan Majors spiller skurken Kang.
Den 7/3 er der BABY BIO, hvor filmen vises med lavere lyd og skelnelys. Alle er velkomne, men man må forvente lidt lyd fra de meget unge biografgæster – til gengæld sparer du 20 kr. på billetprisen.

FOLK OG RØVERE I KARDEMOMME BY

3/3 BABY BIO
12/3 + 18/3
”Kardemomme By er en hyggelig og travl lille by fuld af smilende mennesker, med egen sporvogn og verdens flinkeste politimand. En by, hvor alt ånder fred og idyl – hvis det altså ikke lige havde været for de tre røvere Kasper, Jesper og Jonatan. Røverne bor lige uden for den fredelige Kardemomme by, og når de har brug for noget, sniger de sig bare ind til byen og stjæler det. En dag bliver røverne arresteret og anbragt i byens fængsel. Men da en brand bryder ud, får trioen en ny chance for at bevise over for byen, at de er mere end bare røvere. Mon det lykkes dem at komme tilbage på sporet? Glæd dig til at opleve Thorbjørn Egners elskede fortælling om Kardemomme by i en helt ny animationsfilm for hele familien. Mød de tre røvere, tante Sofie og politimester Bastian i denne energiske og farverige film, og hør alle de berømte og velkendte sange i en ny skikkelse.” Kilde: Nordisk Film.
Den 3/3 er der BABY BIO, hvor filmen vises med lavere lyd og skelnelys. Alle er velkomne, men man må forvente lidt lyd fra de meget unge biografgæster – til gengæld sparer du 20 kr. på billetprisen.

MUMIER PÅ UDEBANE

4/3 + 18/3
I Egypten, langt inde i jordens indre, findes der en 3000 år gammel by som bebos af mumier. Efter kejserligt mandat skal prinsesse Nefer giftes med Thut, men ingen af dem ønsker at gifte sig. Nefer fordi hun higer efter frihed, og Thut fordi han er allergisk over for forpligtelser. Men gudernes ønsker er uomgængelige, og Thut bliver nødt til at gifte sig med Nefer indenfor syv dage og bringe den gamle ring, som Faraoen har givet ham, i intakt stand til brylluppet.
I mellemtiden, på jordens overflade, gennemfører Lord Silvester Carnaby en arkæologisk ekspedition, hvor han for første gang finder noget af værdi: en egyptisk grav, hvor han udover flere trofæer finder en vielsesring. Det er hans mulighed for at gå over i historien som anerkendt arkæolog og se sin drøm blive til virkelighed, dog regner han ikke med, at denne ring allerede har en ejer ...
Da Thut opdager, at hans ring er blevet stjålet, har han intet andet valg end at kravle ind i den menneskelige verden og infiltrere nutidens London. Han er ledsaget af sin yngre bror Sekhem, en 8-årig dreng, der ønsker at genvinde Thuts karetracer-heltestatus; og Croc, den lille krokodille og Sekhems kæledyr; samt Nefer, der benytter lejligheden til at flygte fra ægteskabet og forfølge sine drømme. Sammen kommer de tre mumier på udebane, hvor de skal navigere rundt i det moderne London, finde den ring, som Lord Silvester Carnaby har stjålet fra dem, og, noget der ikke var i Thut og Nefers planer, lære at kunne lide hinanden. Kilde: Warner Bros.

METER I SEKUNDET

4/3 + 8/3 + 15/3 + 21/3
Baseret på Stine Pilgaards bestseller af samme navn har Hella Joof skabt endnu en skøn komedie. Denne gang følger vi et ungt pars omstilling fra hovedstaden til Vestjylland, hvor de træder ind i en verden af fællessang, økolærere og en stærk vilje til lokalsamfundet. Særligt Maries liv bliver vendt op og ned, da hun lettere modvilligt – tager fra København til Velling i Vestjylland, fordi hendes livs kærlighed, Rasmus, har fået job som lærer på en højskole. Mens Rasmus hurtigt suges ind i højskolelivet, er mødet med Velling et kulturchok for Marie, der med sine malplacerede tirader gang på gang oplever, at hun ikke hører til blandt de lokale. Langsomt begynder hun dog at lytte mere, end hun taler, og lærer, at Velling måske alligevel er et sted for hende – og at hun selv har noget at tilbyde det lille samfund med den brevkasse, hun skriver. METER I SEKUNDET er en film om at falde til i de korte sætningers land – og om at falde til i sig selv.

BABYLON

BIOGRAFKLUB DANMARK
5/3
“Babylon” er historien om overmenneskelige ambitioner og skandaløs livsstil i Hollywoods barndom og følger forskellige karakterers storhed og fald i en tid med uhæmmet dekadence og fordærv. “Babylon” er instrueret af Oscar-vinder Damien Chazelle og foregår i 20’ernes Los Angles. Brad Pitt, Margot Robbie og Diego Calva har hovedrollerne og i andre af filmens roller ses Jovan Adepo, Li Jun Li og Jean Smart. Kilde: UIP

ØNSKEFILM:

Som vi både fortæller i biografen og skriver her i vores nyhedsbrev, vil Filmgruppen altid gerne tilgodese vores gæsters ønsker og sætte en film op, hvis det er muligt. Det har vi også gjort i marts måned og som endnu en forårsbebuder tilbyder vi samtidigt 20% medlemsrabat på de tre ØNSKEBIO forestillinger herunder. For at opnå de 20% medlemsrabat, skal du indtaste koden MEDLEM2023, når du bestiller billetter. Derudover skal du medbringe din kvittering for medlemskab til forestillingen.

ELVIS

6/3
Med 20% medlemsrabat kode: MEDLEM2023
Fra den Oscar-nominerede visionære filmskaber Baz Luhrmann dramaet "Elvis" med Austin Butler og Tom Hanks i hovedrollerne. Elvis havde et temmelig kompliceret forhold til sin manager, Oberst Tom Parker. Filmen ser på Elvis’ liv og musik igennem deres komplekse dynamik igennem de 20 år deres samarbejde stod på. Fra den tidlige begyndelse til verdensberømmelse og stjernestatus. Centralt i historien er selvfølgelig også en af de mest indflydelsesrige og betydningsfulde mennesker i Elvis’ liv, hans hustru Priscilla Presley. Et stærkt, biografisk drama fuld af ”Kongens” fantastiske musik.


A MAN CALLED OTTO

7/3
Med 20% medlemsrabat kode: MEDLEM2023
Otto Anderson (Tom Hanks) er en gammel, virkelig gnaven enkemand, der gør tingene på en helt bestemt måde og ikke har den store tolerance eller forståelse for, at tingene kan gøres på andre måder! Da en livlig ung familie flytter ind ved siden af, møder han den kvikke og højgravide Marisol, hvilket fører til et usandsynligt venskab, der vender op og ned på hans verden. Oplev en sjov, hjertevarm og rørende historie om, hvordan nogle familier kommer fra de mest uventede steder.

WANNSEE-KONFERENCEN

8/3
Med 20% medlemsrabat kode: MEDLEM2023
Når Matti Geschonneck præsenterer os for arkitekterne bag Holocaust, så stilles de ikke til skue som monstre, men som helt almindelige mennesker, der blot varetager deres arbejdsgiveres, ministeriernes, interesserer. Og netop derfor bliver de monstrøse. Nogenlunde sådan opsummerer Süddeutsche Zeitung Matti Geschonnecks isnende drama – et på én gang roligt, giftfuldt og fængslende mesterværk, som i realtid skildrer ledende nazisters morgenmøde i en villa i Berlin-Wannsee den 20. januar 1942. Her drøftedes dagsordenens eneste punkt: Hvad nationalsocialisterne kaldte ‘Den endelige løsning på det jødiske spørgsmål’. Invitationen (med efterfølgende morgenmad) var udstukket af topnazisten Reinhard Heydrich, som i Philipp Hochmairs gestaltning heller ikke fremstår som noget uhyre, men tværtom optræder som en afdæmpet, charmerende vært – i hvad der blot er én af flere håndfulde fantastiske skuespilpræstationer, for ‘Wannsee-konferencen’ er et værk, hvor alle bidragsydere er hentet fra den allerøverste hylde. Kilde: Camera Film.

USTYRLIG

DANMARKSPREMIERE
9/3 + 12/3 + 14/3 + 19/3 M/DANSKE TEKSTER
9/3-11/3 + 13/3 + 16/3-18/3 + 22/3 + 27/3
14/3 BABY BIO
Året er 1933, og samfundet har meget bestemte forventninger til, hvordan unge kvinder skal opføre sig. 17-årige Maren er vild og uregerlig, og hun bliver sendt på kvindeanstalten Sprogø for at blive tilpasset. Opholdet på Sprogø har den modsatte effekt på Maren, som får tændt en gnist i Sørine, der efter 6 år på anstalten ellers er blevet tilpasset tidens normer og anstaltens forventninger. Langsomt får de opbygget en fortrolighed og et venskab, der ender med at få konsekvenser for både Maren og Sørine. Kilde: Nordisk Film.
Den 14/3 er der BABY BIO, hvor filmen vises med lavere lyd og skelnelys. Alle er velkomne, men man må forvente lidt lyd fra de meget unge biografgæster – til gengæld sparer du 20 kr. på billetprisen.

THE WHALE

OSCARVINDER
10/3-11/3 + 13/3-15/3
Hovedrolleindehaveren Brendan Fraser er favorit til dette års Oscar-statuette for Bedste Mandlige Hovedrolle for sin forrygende præstation i filmen ”The Whale”, hvor han næsten ugenkendelig spiller rollen som den ensomme og svært overvægtige Charlie, der gør et sidste forsøg på at genskabe relationen til sin datter Ellie og redde alle – undtagen sig selv. Rollen som hans datter spilles af stjernen fra Stranger Things – Sadie Sink, mens Hong Chau ses i sin ligeledes Oscar-nominerede birolle som hjemmehjælper.

EN OSCARVINDER!

15/3
Når Oscar uddelingen har fundet sted natten mellem d. 12. og 13. marts, og de 23 eftertragtede statuetter er fordelt til de stolte modtagere, udvælger vi en af vinderfilmene og fejrer den med en fremvisning denne aften. Det kan kun blive godt.

SENIORBIO - BAMSE M/DANSKE TEKSTER

20/3
Med klassikere som ”I en lille båd der gynger” og ”Vimmersvej” i ørerne kan du tage med på en nostalgisk tur ind i et helt vidunderligt feel-good drama om den folkekære musiker Flemming "Bamse" Jørgensens liv. Hvad mange måske ikke ved, blev Flemming født ind i en stor familie og havde oprindeligt hele 11 søskende. Men som spæd blev han bortadopteret til et direktørægtepar, som ikke selv kunne få børn. Flemmings adoptivfar ønskede, at Flemming skulle overtage familiens fabrik, når han blev voksen, men Flemmings kærlighed til musik førte ham ganske andre veje, og han blev til den elskede frontfigur Bamse i bandet ”Bamses Venner”. Til trods for den enorme succes, var han stadig splittet imellem ønsket om at få anerkendelse fra sin far og drømmen om at leve med og af musikken. Rollen som Flemming "Bamse" Jørgensen spilles helt formidabelt af Anders W. Berthelsen.

Forestillingerne kl. 9.15 og 12.00 er med efterfølgende kaffe og sandwich. Forestillingen kl. 14.30 er uden traktement. Alle er velkomne uanset alder. Du kan læse mere om Senior Bio her på siden.

THE FABELMANS

DANMARKSPREMIERE
BIOGRAFKLUB DANMARK
23/3-31/3
Filmen vi i 45 år har ventet på, at Steven Spielberg skulle lave; The Fabelmans er et dybt personligt portræt af den familie og de følelser, der formede instruktørens liv og karriere. I coming-of-age-fortællingen jager den unge Sammy Fabelman drømmen om at lave film, da han opdager en hjerteskærende familiehemmelighed. Den kunstneriske mor, Mitzi er forkæmper for Sammys filminteresse, mens den videnskabelige far, Burt ser det som en useriøs hobby. Men Sammy har hengivet sig til film og de magiske øjeblikke, der kan fortælle sandheden – om ham selv og familien. The Fabelmans trækker inspiration fra Steven Spielbergs barndom, og Spielberg står også selv bag manuskriptet i samarbejde med Pulitzer-vindende manuskriptforfatter Tony Kushner, som tidligere har været nomineret til Oscars for manuskripterne på Spielberg’s film: Lincoln (2012) og München (2005). Filmen er produceret af den tredobbelte Oscarnominerede Kristie Macosko Krieger (West Side Story, The Post) i samarbejde med Spielberg og Kushner. Kilde: NF Film.
Den 29/3 vises filmen som formiddagsfilm, hvor du sparer 20 kr. pr. billet.

MAGELØSE MAURICE OG HANS RÅDSNARE ROTTER

DANMARKSPREMIERE
25/3-26/3
Maurice, en smart gadekat, har fundet på det perfekte penge trick! Sammen med en fløjtespiller og en hær af kloge talende rotter, kan han snyde de naive bymennesker til at give ham penge - en masse penge! Alt går godt og efter planen, lige indtil de ankommer til byen "Bad Blintz", hvor der trods en angivelig rotteplage, ikke er en eneste almindelig rotte at finde. Sammen med pigen Malicia sætter de sig for at opklare mysteriet og finder hurtigt ud af at der er noget ondt på spil.

DEN, DER LEVER STILLE

DANMARKSPREMIERE

30/3 + 2/4 + 4/4 + 5/4 + 9/4 M/DK TEKSTER
31/3-9/4
DEN, DER LEVER STILLE, er en intens og medrivende filmatisering frit efter Leonora Christina Skovs prisvindende bestseller. Det er fortællingen om forfatteren Leonora, der efter en dysfunktionel opvækst mister kontakten til sine forældre. Da Leonora på landsdækkende tv finder ud af, at hendes mor er kommet på hospice, bliver hun suget ind i et virvar af følelser og barndomsminder, som får hende til at tvivle på, hvad der er virkelighed og fantasi… Instruktør Puk Grasten har skrevet og instrueret filmen, som ifølge Leonora Christina Skov selv er en unik filmisk tilføjelse til læseoplevelsen: ”Puk Grasten har omskabt historien og universet til et nyt, originalt værk, og det kan jeg kun bifalde. Jeg synes oprigtigt, at den film er en ekstraordinær bedrift og fuldstændig tro mod de grundfølelser, som jeg om nogen kender.” Kilde: Nordisk Film.

ER DU VILD MED DE SOCIALE  MEDIER? SÅ HAR VI BRUG FOR  HJÆLP.

Vores SoMe redaktør Anja mangler en partner til at deles om opgaven med at passe biografens Facebook og Instagram.
Har du lyst til at tage dig kærligt af denne opgave sammen med Anja? Så må du meget gerne sende en mail til kontakt@vigbio.dk.

Kom og vær med i et fantastisk fællesskab i vores helt egen hyggelige biograf :)

Kom og vær med i et fantastisk fællesskab i vores helt egen hyggelige biograf :)

Mange forventningsfulde biohilsner
FILMGRUPPEN I VIG BIO
Mie, Kathrine og Bente samt gæstemedlem Martin