DECEMBER 2022

Nisser og engle myldrer frem,
for nu er det jul igen.
Julebukke, mus og kravlenisser,
lystigt ud af julekasserne trisser.
Guirlander og lyskæder, de skal skinne,
og bringe juleglæde ude og inde.

I hjemmene bliver der julebagt,
heldige dem, der får dem smagt.
Fra radioen lyder de dejligste klange,
og vi skråler med på julens sange.
Vi tænder kalenderlys og adventskranse,
snart skal vi om træet danse.

Julefilm er som gode venner,
vi elsker dem, som så godt vi kender.
At se dem i biffen er ikke så ringe,
derfor et par nye julefilm vi dig bringe.
Bliver ventetiden den 24. for lang og styg?
Så kom forbi til underholdning og hyg.

På Avatar 2 vi længe ventet har,
men nu har vi den til dig klar.
Den Perfekte Chef han kigger forbi.
Stærke Brontë vi også kan li’.
Whitney byder op til dans,
mens katten med støvler svinger sin svans.

Vi håber, at du en herlig december vil ha’,
og dig rigtigt julehygge ka’.
Fra os skal lyde et juleønske til dig,
om at en glædelig jul til dig finder vej.
Vi ønsker alt godt i 2023 du får
og siger så hjerteligt tak for i år.

DEN PERFEKTE CHEF

BIOGRAFKLUB DANMARK
DANMARKSPREMIERE
1/12 – 4/12 + 7/12-11/12 + 13/12-14/12 + 28/12
”DEN PERFEKTE CHEF” er ikke kun en masterclass i underspillet, komisk timing fra Javier Bardems side, men også en på én gang ætsende og underfundig satire over livet på en helt almindelig arbejdsplads. Blanco (Bardem) driver et familieforetagende og håber på at modtage en særlig udmærkelse for sin indsats, men så skal alt også stå snorlige. Og det kniber det med. En fyret medarbejder er på hævntogt, og gør alt for at spolere chefens nattesøvn. Blancos næstkommanderende er ude i en eksistentiel krise og begår fejl, der i en normal verden ville føre til øjeblikkelig fyring. Og så er der assistenten, som kunne være Blancos datter, men som han ikke desto mindre har et alt for godt øje til. Det må bare spinne ud af kontrol. ”Den perfekte chef” tog pladsen som Spaniens Oscar-kandidat (foran Almodóvar) og slog alle rekorder ved Goya-uddelingen i februar, hvor filmen var nomineret til ikke mindre end 20 priser - og vandt 6! – naturligvis inklusive 'Bedste film'.

FÆDRE OG MØDRE

DANMARKSPREMIERE
BIOGRAFKLUB DANMARK
2/12 + 16/12 + 29/12
FÆDRE OG MØDRE er en komedie om ægteparret Piv og Ulrik, som skal tilkæmpe sig en plads i forældregruppen i datterens nye klasse. Her møder vi forældreskabet med magtstrukturer, dominerende personligheder og en institutionskultur af traditionsrige dagsordener, der har det med at glemme børnene og bringe det værste frem i de voksne. Det er ikke småting Piv og Ulrik skal gøre for at blive anerkendt i forældregruppen. Ikke mindst at blive optaget i vinterbadeklubben. Men hvad er man ikke villig til at gøre for sit barn? Kilde: Nordisk film.

JULEMANDENS DATTER 3 – DEN MAGISKE TIDSMASKINE

3/12-4/12 + 10/12-11/12 + 18/12
På Julemandsskolen har rektor indkaldt til møde. Lucia, hendes forældre Julius og Claudia og alle de andre på skolen er spændte. Men spændingen afløses af et chok, da rektor aflyser julen. Han virker konfus, og det bliver hurtigt klart, at han er fanget i et jule traume fra hans unge dage som julemand. Lucia sætter sig for at opklare, hvad der skete og med hjælp fra den yngre elev Elias og en magisk tidsmaskine, rejser hun tilbage i tiden i håbet om at redde julen. Hun lander i Viborg anno 1897, og i forsøget på at løse mysteriet havner hun i Ravnereden – et fristed og paradis for børn, der er trætte af deres forældre. Her regerer den sjove og rare Von Ravn, men måske er han ikke helt så rar, som han udgiver sig for at være…  Kilde: Scanbox

EN FORUNDERLIG VERDEN

3/12-4/12 + 10/12-11/12 + 15/12 + 18/12 + 27/12-28/12
”EN FORUNDERLIG VERDEN” er en ny, original animationsfilm fra Disney, hvor en ny og spændende – men også farlig verden - med fantastiske skabninger venter på at blive udforsket af den legendariske familien Clade. Familien af opdagelsesrejsende må overkomme deres interne stridigheder for at klare deres hidtil farligste, vigtigste og mest udfordrende mission nogensinde. Filmen er en eventyrlig fortælling om tre generationer af eventyrere, om arven fra vores forældre og hvad vi giver videre til vores børn, og hvordan vores handlinger påvirker vores samfund og miljø - tilsat masser af humor, action og en trebenet hund. Fra skaberne af Encanto, Frost, Vaiana og Big Hero 6.

DEN TID PÅ ÅRET

ØNSKEBIO
3/12
Hjemme hos Katrine og Mads emmer det af jul, - alt er præcist ligeså kaotisk og traditionelt som det altid plejer at være, når familien skal samles denne ene aften om året for at spille ’generationsspillet’ som den ideelle og lykkelige familie. Men under overfladen lurer mange års uudtalt jalousi, mistro og misforståelser mellem de to søstre, deres ægtemænd og deres fraskilte forældre, da de samles under samme tag i duften af juleand og rødkål. Mens spydigheder fyger hen over et veldækket bord, bryder mange års misundelse ud i lys lue, da de afbrydes af lillesøster, som pludselig melder sin ankomst med ny mand og papdatter. Det bliver en uforglemmelig og underholdende hjerternes fest i familiens skød. kilde: Nordisk Film


TRIANGLE OF SADNESS

5/12
Denne satiriske, mørke komediefilm følger et berømt modelpar, der bliver inviteret med på et luksuskrydstogt for de ultrarige, hvor tingene hurtigt begynder at gå galt. Til at begynde med ligner det enhver influencers Insta-drøm, og omgivet af bl.a. en russisk oligark, en britisk våbenhandler og en samling af stinkende rige karakterer nyder de livet. Men en storm nærmer sig. Den Marx-citerende kaptajn (Woody Harrelson) beslutter sig for at underholde sine gæster med et nøje udtænkt, ekstravagant måltid, men efterhånden som stormen tager til, udvikler tingene sig til det rene kaos. Skibet forliser og de overlevende strander på en øde ø. I kampen for overlevelse vendes hierakiet på hovedet og magtbalancen skifter, da det viser sig at rengøringskonen, er den eneste der ved hvordan man fisker og klarer hverdagens opgaver. I filmen ses bl.a. Zlatko Buric og Vicki Berlin. Instrueret af Ruben Östlund som også instruerede The Square.

 

BAMSE

ØNSKEBIO
BIOGRAFKLUB DANMARK
5/12
Med klassikere som ”I en lille båd der gynger” og ”Vimmersvej” i ørerne kan du tage med på en nostalgisk tur ind i et helt vidunderligt feel-good drama om den folkekære musiker Flemming "Bamse" Jørgensens liv. Hvad mange måske ikke ved, blev Flemming født ind i en stor familie og havde oprindeligt hele 11 søskende. Men som spæd blev han bortadopteret til et direktørægtepar, som ikke selv kunne få børn. Flemmings adoptivfar ønskede, at Flemming skulle overtage familiens fabrik, når han blev voksen, men Flemmings kærlighed til musik førte ham ganske andre veje, og han blev til den elskede frontfigur Bamse i bandet ”Bamses Venner”. Til trods for den enorme succes, var han stadig splittet imellem ønsket om at få anerkendelse fra sin far og drømmen om at leve med og af musikken. Rollen som Flemming "Bamse" Jørgensen spilles helt formidabelt af Anders W. Berthelsen.

ÅRET JEG BEGYNDTE AT ONANERE OG STOPPEDE MED AT PRÆSTERE

6/12 BABYBIO
Hanna er ambitiøs og drives af at præstere i alle aspekter af livet. Hun har fart på karrieren og har planer om barn nummer to med hendes mand Morten, så hendes liv kan score topkarakter på perfekthedsskalaen. Men der er problemer i parforholdet. Hanna siger i et forsøg på at redde forholdet sit job op, men det er for sent. For Morten slår op! Pludselig står Hanna uden bolig, mand og job og prøver at vinde sit liv tilbage, hvilket ender i pinlige situationer og mindre katastrofer. En aften møder Hanna, Liv, som ikke er styret af parhold eller jobperformance, og hun giver Hanna mod på at prøve en ny metode til at slippe kontrollen og omfavne alt det, livet har at byde på. Filmen vises med lavere lyd og skelnelys. Alle er velkomne, men man må forvente lidt lyd fra de meget unge biografgæster. Til gengæld sparer du 20 kr. pr. billet på denne forestilling.

INGEN KENDER DAGEN

6/12
Filmen 'Ingen kender dagen' handler om fem mennesker, der befinder sig hvert deres sted i landet - og i livet. En læge, en ægtemand, en højgravid ung hustru, en skoleelev og lille datter bliver i løbet af 24 timer konfronteret med en af tilværelsens skæbnesvangre skilleveje. I søgen efter kærlighed, identitet og et moralsk ståsted, må de hver især satse det vigtigste vi har mellem hinanden: tillid. Men tilliden er sårbar og konsekvenserne bliver fatale, forbudte og pinagtigt morsomme. Kilde: Scandinavian Film Distribution. 
Bente vil gerne opfordre jer til at opleve Annette K. Olesens mesterværk med bl.a. Trine Dyrholm og Jakob Cedergren. De fem små vidt forskellige historier bliver siddende i dig længe!

TICKET TO PARADISE

6/12
I denne romantiske komedie mødes et fraskilt par - Georgia (Julia Roberts) og David (George Clooney) - på et fly til Bali, hvor deres datter Lily (Kaitlyn Dever) har inviteret dem til sit bryllup med en balinesisk fyr, hun lige har mødt. Forældrene kamphader hinanden, men bliver enige om at holde våbenhvile, mens de arbejder sammen om at forhindre datteren i at begå samme fejl, som de selv begik 25 år tidligere – at gifte sig af kærlighed. Mens de med største fornøjelse sviner hinanden til, tager de alle midler i brug. Lykkes deres skumle planer? Og hvor langt stikker deres had til hinanden i virkeligheden?

SENIORBIO - DOWNTON ABBEY – EN NY ÆRA

7/12
Familien Crawley og deres deres trofaste tjenerstab er tilbage. Selvom Lord Crawley stadig er familiens overhoved, er det Lady Mary, der har overtaget styringen af godset. For at få råd til en meget tiltrængt reparation af slottets tag, har hun indgået en aftale om, at et filmhold fra Hollywood må bruge Downton Abbey som kulisse til optagelserne af et storslået drama. En aften inden filmholdets ankomst meddeler enkegrevinden, der med vanlig charme, vid og bid spilles af Maggie Smith, at hun i sin ungdom mødte en mand, Marquis de Montmirail, der nu har efterladt hende en fornem villa i Sydfrankrig. For at undgå filmholdet – og for at undersøge hvad der egentlig ligger bag ved arven – drager det meste af familien til Frankrig. Mystikken breder sig og dybe hemmeligheder må afsløres. Hjemme på Downton Abbey er tjenestefolkene dybt betagede af filmverdenens glamour. Deres betagelse falmer dog ret hurtigt, da stjernerne viser sig at være ganske anderledes end deres strålende image. Forestillingerne kl. 9.15 og 12.00 er med efterfølgende kaffe og sandwich. Forestillingen kl. 14.30 er uden traktement. Alle er velkomne uanset alder. Du kan læse mere om Senior Bio her på siden.

HVOR FLODKREBSENE SYNGER

BIOGRAFKLUB DANMARK
7/12
Som 10-årig bliver pigen Kya forladt ude i North Carolinas sumpede marskland. Hun kan hverken læse eller regne, men med naturen og dyrelivet som lærebog, lærer hun at klare sig og vokser op til at blive en skarp og modstandsdygtig ung kvinde. Rygterne om ”Marskpigen” er mange, og de fleste er meget skeptiske overfor hende. Men da Kya bliver tiltrukket af et par af byens unge mænd, åbner hun sig mere og mere for den nye og overraskende verden. Men glæden bliver kort. En dag bliver en af de unge mænd fundet død, og Kya er som det sorte får i flokken hurtigt udpeget som hovedmistænkt. Men efterhånden som retssagen kører, bliver det mere og mere uklart hvad der rent faktisk skete, og marskens hemmeligheder kommer frem i lyset. Filmen er baseret på den stor sælgende roman af samme navn, skrevet af Delia Owens.

EMELY

DANMARKSPREMIERE
8/12- 10/12 + 12/12-13/12 + 19/12 + 28/12
EMILY er historien om en af verdens mest berømte forfattere, Emily Brontë, der som ung er rebelsk og en outsider, men som finder troen på sin egen stemme og skriver kærlighedsklassikeren, ’Stormfulde højder’. EMILY udforsker de relationer, som formede hende: Det rå og intense søsterskab med Charlotte og Anne, den første og forbudte forelskelse i hjælpepastoren, Weightman, og hendes store kærlighed til broderen, Branwell, som hun beundrer for hans vildskab. Han er familiens sorte får og har en forkærlighed for narkotiske stoffer og har store litterære ambitioner, som inspirerer Emily til at forfølge sin egen passion. Emily Brontë spilles af Emma Mackey, som fik sit store gennembrud i serien ’Sex Education’. Filmen fik verdenspremiere på Toronto Filmfestival og er skrevet og instrueret af Frances O’Connor. Kilde: Scanbox.

THE STOLEN PRINSESS

GRATIS FORESTILLING / БЕЗКОШТОВНИЙ ПОКАЗ
11/12 Ukrainsk tale – ingen tekster.
Ця чудова історія сталася в епоху доблесних лицарів, прекрасних принцес і бойових чаклунів. Руслан, художник-мандрівник, який мріє стати лицарем, зустрів красуню Мілу і закохався в неї; він навіть не підозрював, що вона дочка короля. Однак щастя закоханих не судилося тривати довго. Чорномор, злий чаклун, з’явився у чарівному вирі та викрав Мілу прямо на очах у Руслана, щоб перетворити її силу кохання на свою власну магічну силу. Без зайвих слів Руслан пускається в погоню за викраденою принцесою, щоб подолати всі перешкоди та довести, що справжнє кохання сильніше за магію.

Denne vidunderlige historie udspiller sig i en tid med tapre riddere, smukke prinsesser og fæle troldmænd. Ruslan, en omvandrende kunstner, der drømmer om at blive ridder, møder den smukke Mila og bliver forelsket i hende. Hvad han ikke ved, er at Mila er kongens datter. Det forelskede pars lykke varer dog ikke længe. Den onde troldmand Chоrnomor bortfører ved hjælp af magi Mila lige for øjnene af Ruslan. Hans skumle plan er at suge hendes stærke kærlighedskraft og overføre den til hans egen magiske kraft. Men Ruslan har ikke tænkt sig at overlade sin elskede Milas skæbne til troldmanden og kaster sig ud i jagten på den stjålne prinsesse.
Der kan bestilles billetter, men du er også velkommen til bare at dukke op!

HELD OG LYKKE, LEO GRANDE

12/12
Nancy Stokes (Emma Thompson) er pensioneret skolelærer og enke. Hun længes efter eventyr, menneskelig kontakt og noget sex. GOD sex! Hendes afdøde mand, Robert, sørgede for et hjem, for familien og for et almindeligt godt liv, men god sex var aldrig på tjeklisten. Nu hvor han er borte, har Nancy en plan. Hun vil selv opsøge eventyret i form af en sexarbejder ved navn Leo Grande (Daryl McCormack). I et anonymt hotelværelse i forstæderne tager Nancy imod Leo. Han ser lige så godt ud som billedet på hans profil, men Nancy forventede ikke både samleje OG samtale. Med sin nyvundne seksuelle selvsikkerhed, begynder Nancy at slappe af. I løbet af deres tre møder ændres dynamikken mellem dem, og maskerne, som de bærer på, begynder at falde.
Årets suverænt mest velspillede film og ikke mindst modigste præstation på det store lærred. Det er sagt og skrevet mange gange – Emma Thompson har aldrig været bedre. Denne præstation er ingen undtagelse. Hun overgår sig selv - igen. 
Efter ønske fra flere, viser vi denne skønne og humorfyldte film endnu en gang her i december!

AVATAR 2 – THE WAY OF WATER

DANMARKSPREMIERE
14/12-19/12 + 22/12-27/12 + 30/12 plus flere datoer
Efterfølgeren til en af verdens største film er endelig på vej til biografen og der er lagt op til en fantastisk filmisk oplevelse i 3D, som 3D bør opleves. ”The Way of Water” finder sted mere end 10 år efter at vi forlod Jake Sully på Pandora. Vi følger Jake, Neytiri og deres børn i et liv, hvor de forfølges af problemer og må kæmpe for at holde sig i live. Hvor langt de er villige til at gå for at beskytte hinanden? Hvilke tragedier må de gennemgå? Filmen byder på et fantastisk cast bestående af Sam Worthington, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi og Kate Winslet. Filmen instrueres af James Cameron, der nok har filmhistoriens flotteste succesrate med film på samvittigheden som Titanic, Terminator 2: Judgment Day, Aliens og selvfølgelig Avatar.

Vi i Filmgruppen forventer stor trængsel til denne længe ventede film på over 3 timer, så hvis forventningen indfries, vil vi sætte Avatar 2 på flere gange i december og ind i januar måned!

DEN BESTØVLEDE KAT OG ØNSKESTJERNEN

Med dansk tale
17/12 FORPREMIERE
22/12-30/12 DANMARKSPREMIERE
For første gang i mere end et årti præsenterer DreamWorks Animation et nyt eventyr i Shrek-universet, hvor den overmodige Bestøvlede Kat må erkende, at hans begejstring for farefulde eskapader og tilsidesættelse af egen sikkerhed, har bragt ham i noget af en suppedas. Kat har nemlig ikke helt styr på, hvor mange liv han har tilbage. Et viser det sig og for at få de andre tilbage må han ud på et noget af et eventyr. Den Bestøvlede Kat må begive sig til den Sorte Skov for at finde den sagnomspundne Ønskestjerne for at få sine liv tilbage. Men med et liv tilbage må Kat lide den tort at bede sin tidligere partner og fjende, den underskønne Kitty Fløjlspote, om hjælp. Kat og Kitty får meget mod deres vilje assistance af den snaksaglige og evigt optimistiske vovse Perro. Men den umage trio har både Guldlok og forbryderbanden De Tre Bjørne og den frygtindgydende dusørjæger Den Stor Stygge Ulv lige i hælene. Kilde: UIP

I WANNA DANCE WITH SOMEBODY

DANMARKSPREMIERE
22/12-27/12 + 29/12-30/12
"I wanna dance with Somebody" er en kraftfuld og triumferende hyldest til den enestående Whitney Houston. Filmen er instrueret af Kasi Lemmons, skrevet af Oscar-nominerede Anthony McCarten, produceret af den legendariske musikchef Clive Davis og med BAFTA Award-vinderen Naomi Ackie i hovedrollen. Filmen er et ærligt portræt af den komplekse og mangefacetterede kvinde bag The Voice. Fra New Jersey korpige til en af de bedst sælgende og mest prisbelønnede kunstnere gennem tiden, bliver publikum taget med på en inspirerende, gribende og følelsesladet rejse gennem Houstons banebrydende liv og karriere med sensationelle optrædener og soundtracks af ikonets mest elskede hits, som du aldrig har hørt dem før. Don’t you wanna dance? Kilde: SF Film.

JULEGAVEN ALLE KAN LIDE

Er det svært at hitte på den helt rigtige gave til onkel Knud? Ved du simpelthen ikke hvad du skal give kusine Trine? Eller gider du bare ikke flere marcipangrise som mandelgave? Så har vi en knagende god ide: Giv et gavekort til Vig Bio. Du kan vælge mellem et bestemt beløb, kun film eller hele pakken med film, popcorn og sodavand. Derudover kan du bestemme, om den heldige modtager skal have mulighed for at invitere 1, 2 eller 3 venner med i biffen. Helt sikkert en pakke, der ikke skal byttes. Læs mere under fanen GAVEKORT.

VIG BIO HOLDER LUKKET DEN 31. DECEMBER 2022 – og så måske alligevel ikke?

Bente overvejer stærkt at sætte La Traviata op igen Nytårsaftensdag kl. 11 som en festlig start på nytårsaften. Flere i Odsherred har ytret ønske om en festlig koncert, en musical eller en opera som optakt til Nytårsaften. Og da mange, inkl. Bente selv, desværre var forhindret den 27. november, kunne det være en god anledning til at opleve denne opera fra The Met.  Fra flere af gæsterne i søndags har vi hørt, at den var helt fantastisk.
Vi hører meget gerne fra dig på Filmgruppen@vigbio.dk, om der er interesse i denne opera-oplevelse. Bente vil selv være til stede og sørge for et lille glas bobler efterfølgende.

ØNSKEBIO
Husk at vi i Filmgruppen altid gerne prøver at sætte en ønsket film op, hvis I er nogle stykker, der ikke nåede at se den i den almindelige visningsperiode.  Det er derfor du i vores Filmprogram ofte ser en filmvisning med kun én dato.

 

HUSK AT TJEKKE HJEMMESIDEN
Her til sidst beder vi dig om altid tjekke vores hjemmeside, før du begiver dig til Vig Bio uden forhåndskøb. Vi kan af og til skifte nogle film ud eller ændre tiden på en film. I december har vi f.eks. også holdt et par dage helt åbne, så vi kan sætte de film ind, som vores gæster allerhelst vil se. Vi ændrer selvfølgelig ikke på film eller tider, hvis der allerede er solgt en billet. Men har du ikke købt billet, så tjek lige engang. Det er så ærgerligt at gå forgæves. 

Med forventningsfulde og glade julebiohilsner

FILMGRUPPEN I VIG BIO
Mie, Kathrine og Bente samt gæstemedlem Martin