SEPTEMBER 2023

Det er egentlig nok de færreste af os, der er helt klar til at gå fra sommer til efterår, men slipper, det gør vi ikke. Vi kan krydse fingre for lidt Indian Summer og udebliver den, så må vi have fat i en lun trøje og de lukkede sko. 

Tidligere mørkt bliver det også, så vi trækker inden døre og hygger. Hygge kan du i den grad også i biografen, hvor der er masser af gode stunder at vælge imellem. Skal den være nervepirrende? Latterkrampefremkaldende? Rørende? Tankevækkende? Hæsblæsende? Hjertevarm? Vi har det hele. Kig i programmet herunder og lad dig lokke med på eventyr på det store lærred.

I skrivende stund er Mie og Bente fra Filmgruppen på fire inspirerende filmdage i Svendborg, hvor de har fået hovederne fyldt med spændende indtryk. De sender mange hilsner og et klart budskab om, at du i den grad har noget at glæde dig til.

Og så er der fantastisk godt nyt til alle operaelskere!  Vores gode kollega i Hvalsø Bio har fundet en svensk distributør, som udbyder The Metropolitan operaerne på samme måde som Nordisk Film har gjort. De glæder sig til at udvide med danske biografer og derfor kan du glæde dig til et spændende opera program 2023-24, der vil være klar i løbet af september. Sæt allerede nu X i kalenderen til første opera søndag den 26. november kl. 10.30.

Men inden da skal vi fejre 100 års jubilæum for den første biograf i Vig, som blev dannet i det tidligere afholdshotel på Vig Hovedgade i 1923. Den festlige fejring finder sted i oktober og vi glæder os til at sætte alle sejl til!

Husk at vi som altid holder åbne pladser, til de film, der er størst efterspørgsel på og sagtens kan finde på at fylde lidt ekstra fremvisninger i programmet. Kort sagt: Tjek lige programmet inden du bevæger dig mod biografen.

NÅR BEFRIELSEN KOMMER

BIOGRAFKLUB DANMARK
3/9 + 6/9 + 9/9 + 13/9 + 17/9 MED DANSKE TEKSTER
1/9-2/9 + 10/9 + 12/9
Da en højskoleforstander (Pilou Asbæk) beordres til at huse over 500 tyske civile flygtninge i den sidste tid af besættelsen, sættes han og hans hustru Lis (Katrine Greis-Rosenthal) i et umuligt dilemma. Hvis familien hjælper flygtningene, vil de blive stemplet som forrædere og risikere dermed at miste alt. Men hvis Jacob og Lis ikke hjælper, vil mange sandsynligvis dø. Samtidig opdager de, at deres 12-årige søn, Søren, er begyndt at hjælpe modstandsbevægelsen. Familien presses til det yderste, og Jacob og Lis skal nu træffe et valg, der vil ændre deres liv for altid… NÅR BEFRIELSEN KOMMER er en gribende fortælling om næstekærlighed, mod og integritet. Inspireret af virkelige begivenheder skildrer filmen et mørkt kapitel i danmarkshistorien: Håndteringen af de 250.000 civile tyske flygtninge, som kom til Danmark i foråret 1945.

THE EQUALIZER 3: THE FINAL CHAPTER

1/9-2/9 + 6/9 + 8/9-9/9 + 19/9
Den pensionerede militærmand Robert McCall (Denzel Washington) lever et stille liv i det sydlige Italien. Han kæmper med sin fortid, hvor han arbejdede som snigmorder for regeringen, og han har altid forsøgt at rette op på fortidens synder ved at beskytte de undertrykte.
I den lille italienske by, hvor han har slået sig ned, opdager han, at flere af hans nye venner bliver trynet af den lokale mafia. Nu ved McCall, hvad han må gøre. I dette sidste kapitel af ”Equalizer”-trilogien må han endnu engang blive de godes beskytter og tage kampen op mod den nådesløse italienske mafia. Kilde: Filmcompagniet.

FELIX OG DEN SKJULTE SKAT

2/9-3/9 + 9/9
Tag med den trofaste og dristige Felix på et morsomt og medrivende eventyr, når han stikker til søs efter sin forsvundne far!
12-årige Felix er overbevist om, at hans far Jakob, som forsvandt til søs for to år siden, stadig er i live. Han drager derfor ud på en eftersøgning og med sig har han den pensionerede fisker og ven af familien, Tom, katten Bølle, der opfører sig som en hund og en etbenet papegøje med tendens til tyveri. Den umage gruppes vilde rejse bringer dem til en mystisk ø, hvor de opdager et underjordisk samfund anført af den onde og storsnudede leder Morgäa, der er i besiddelse af en uvurderlig skat - en skat, der kan give evigt liv! Men hvis der er nogen der kan forpurre skurkenes skumle planer, er det Felix og hans venner!
FELIX OG DEN SKJULTE SKAT er skæg og action-fyldt underholdning for hele familien med fuld fart på fortællingen, masser af sjove karakterer og et hjertevarmt budskab om at den største skat ikke består af guld eller juveler - men i kærligheden til sin familie! Kilde: Angel Films.

OPPENHEIMER

3/9 + 8/9 + 12/9
13/9 FORMIDDAGSFILM  
Det historiske drama ”Oppenheimer” er en film om den gådefulde, amerikanske fysiker J. Robert Oppenheimer, som står bag opfindelsen af atombomben. Publikum vil opleve hans nervepirrende dilemma i kampen om at opfinde bomben før nazisterne. En opfindelse der udløser det helt store paradoks: Vil vi risikere at udslette verden for at redde den? I hovedrollerne som J. Robert Oppenheimer og hans hustru, biologen og botanissten Katherine “Kitty” Oppenheimer ses henholdsvis Cillian Murphy og Emily Blunt. Matt Damon spiller general Leslie Groves Jr., leder af Manhattan Project mens Robert Downey, Jr. ses som Lewis Strauss, der var med til at stifte U.S. Atomic Energy Commission.
Filmen er baseret på den Pulitzer-vindende bog “American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer” af Kai Bird og Martin J. Sherwin, og skrevet og instrueret af Christopher Nolan.

EN FROKOST PÅ BJERGET

4/9
Vincent har alt her i livet. Der er næsten ingen ende på hans succes, og han er udmærket klar over det. Det eneste, hans liv ikke rummer fuldt ud, er den dér ubestemmelige følelse af at være lykkelig, altså sådan rigtig lykkelig med en familie. Men så en skønne dag på vej mod et vigtigt møde strejker hans smarte bil oppe på en bjergvej langt fra storbyens sikre favntag. Ikke så langt derfra lever Pierre afsondret fra det moderne samfund midt ude i den skønne natur, men har også tilstrækkeligt i det – eller har han? Deres veje krydser hinanden, da Pierre på sin helt egen sammenbidte facon tilbyder Vincent sin hjælp og en frokost. Med den skønneste udsigt over bjergene begynder noget at dukke frem i Vincent. Dagen efter vender han tilbage…

BARBIE

4/9 + 8/9 + 11/9
Filmen ”Barbie” er en live-action film baseret på dukken fra Mattel.

At bo i Barbie Land betyder, at man på alle måder er perfekt og naturligvis bor det helt perfekte sted. Medmindre man går rundt med en eksistentiel krise. Eller er en Ken. Lige præcis denne Barbie opfattes som værende alt for excentrisk og individualistisk, og på grund af sin ufuldkommenhed forvises hun fra Barbieland, og lander i den virkelige verden. Men da hendes hjemland er i fare, vender Barbie tilbage med vished om, at det, der gør hende anderledes, også gør hende stærkere.

Det ikoniske dukke-par Barbie og Ken spilles aldeles forrygende af Margot Robbi og Ryan Gosling. 'Barbie' er instrueret af den Oscar-nominerede Greta Gerwig.

ANDEN AKT

5/9
Livet som nylig pensionist kunne være bedre. Evas eksmand er flyttet ind på den anden side af gaden med sin nye kone, og Evas søn virker uforklarligt træt af sin mors forkælelse og vil have mere tid på egen hånd, uden hendes overbeskyttende hjælp. Eva har lige sagt sit job op på hospitalet, og aner ikke hvad hun skal stille op med al sin tid? Derfor tager hun glad et bijob, da den excentriske teaterdiva Harald Skoog har brug for hjælp med genoptræning i sit eget hjem. Det, der begynder som en katastrofe, vokser til varmt venskab, spirende livsglæde og til et håb om, at livet ikke er forbi. Faktisk er det måske ikke engang startet. Kilde: Nordisk Film.

INDIANA JONES AND THE DIAL OF DESTINY

5/9
Adventurefilmen 'Indiana Jones and the Dial of Destiny' er nummer fem i rækken af film om den eventyrlystne arkæolog. Harrison Ford er heldigvis tilbage i hovedrollen, som han spillede første gang i 1981. Filmen udspiller sig i 1969, hvor rumkapløbet om at blive de første på månen var en benhård kamp imellem USA og Rusland. Ufrivilligt impliceres Indy, og inden længe opdager han noget virkeligt ubehageligt. Det viser sig nemlig, at hans gamle fjender, nazisterne, har en finger med i spillet - igen. Det amerikanske månelandingsprogram styres af en gruppe eks-nazister. På rollelisten ses bl.a. Mads Mikkelsen som rumforskeren og nazi-skurken Voller. En rolle der delvist er inspireret af den virkelige nazist Wernher von Braun, som blev NASA-ingeniør.

SENIORBIO – USTYRLIG

6/9
Året er 1933, og samfundet har meget bestemte forventninger til, hvordan unge kvinder skal opføre sig. 17-årige Maren er vild og uregerlig, og hun bliver sendt på kvindeanstalten Sprogø for at blive tilpasset. Opholdet på Sprogø har den modsatte effekt på Maren, som får tændt en gnist i Sørine, der efter 6 år på anstalten ellers er blevet tilpasset tidens normer og anstaltens forventninger. Langsomt får de opbygget en fortrolighed og et venskab, der ender med at få konsekvenser for både Maren og Sørine. Kilde: Nordisk Film.

Billetter kan kun købes i biografen ikke på nettet.

Kl. 9.15 til ca. 11.30 pris kr. 295,- for 4 film/Enkeltfilm kr. 105,-

Kl. 12.00 til ca. 14.00 pris kr. 295,- for 4 film/Enkeltfilm kr. 105,-

Kl. 14.30 til ca. 16.30 pris kr. 255,- for 4 film/Enkeltfilm kr. 70,-

Forestillingerne kl. 9.15 og kl. 12 er med efterfølgende kaffe og sandwich. Forestillingen kl. 14.30 er uden traktement.
Alle er velkomne uanset alder. Du kan læse mere om Senior Bio her på siden.

DEN BLÅ KAFTAN

DANMARKSPREMIERE
7/9 + 10/9 + 18/9 + 21/9
DEN BLÅ KAFTAN er en elegant sammenvævet kærlighedshistorie fra medinaen i Salé – lige nord for den marokkanske hovedstad Rabat. Her driver ægteparret Halim og Mina en kaftanbutik sammen med den unge lærling Youssef, som deler den samme passion for syning som hans læremester Halim, der langsomt begynder at fatte mere end bare professionel interesse for sin unge protegé. DEN BLÅ KAFTAN er en nedtonet, nænsomt skildret kærlighedshistorie fuld af varme, empati og liflige dufte og indfanget i de smukkeste, sensuelle billeder.
Kilde: Camera Film.

GOLDA

DANMARKSPREMIERE
7/9 + 11/9 + 17/9 + 20/9

9/9 FORMIDDAGSFILM med tilbud på traktement før og efter filmen
Oscar-vindende Helen Mirren leverer en pragtpræstation i rollen som den israelske premierminister Golda Meir. Efter udbruddet af Yom Kippur-krigen i efteråret 1973 befinder Golda sig pludselig i et kapløb med tiden for at redde sit land. Millioner af liv står på spil, mens Golda er tynget af svære politiske beslutninger og en sygdom, hun forsøger at undertrykke. "Israels jernlady" er frustreret over de interne stridigheder i hendes rent mandlige kabinet, men måske kan hendes venskab med Henry Kissinger (Liev Schreiber) hjælpe, hvis hun spiller sine kort rigtigt. Filmen er instrueret af Guy Nattiv, Oscar-vinder for kortfilmen Skin, og har også Camille Cottin, Rami Heuberger, Emma Davies og Ed Stoppard i hovedrollerne. Kilde: Scanbox.
Til formiddagsforestillingen den 9/9, hvor du sparer 10 kr. pr. billet, er der mulighed for tilkøb af kaffe og croissant fra kl. 10. Efter filmen mulighed for tilkøb af smørrebrød i BistroF. Bestilling nødvendigt - Ring til BistroF på tlf. 5931 5146.

LAD ELVEN LEVE

13/9
Vi har set meget frem til Ole Giævers ”LAD ELVEN LEVE”. Anmelderne har taget flot imod filmen, hvor især den stærke hovedrolle og de smukke landskaber fremhæves, samt de tråde, filmens handling trækker op til nutidens virkelighed for de oprindelige nordiske folk.  

Filmen er et indtagende og medrivende drama om en ung kvindes kamp for samiske rettigheder. Ester (Ella Marie Hætta Isaksen) flytter til Alta i efteråret 1979, hvor hun får job som lærervikar. For at blive accepteret af kollegerne, vælger hun – som mange før hende – at holde sin samiske baggrund hemmelig, for årtier med undertrykkelse og slet skjult racisme har fået mange samere til at tilpasse sig den norske kultur. Men da Esters fætter, som er samisk aktivist, tager hende med til demonstrationer mod det planlagte vandkraftværk i Alta-elven, starter hendes egen opvågning – og rejsen ud af skammen. Ester kaster sig ind i den konfliktfyldte kamp for bevaring af elven - og for retten til at være sig selv. Kilde: Camera Film.

MORDET I VENEDIG

DANMARKSPREMIERE
14/9-16/9 + 18/9 + 20/9 + 22/9-23/9
20/9 FORMIDDAGSFILM
I MORDET I VENEDIG vender mesterdetektiven Hercule Poirot tilbage for at opklare endnu et mysterie.
Handlingen udspiller sig denne gang i Venedig efter 2. verdenskrig, hvor en pensioneret Poirot pludselig befinder sig på et hjemsøgt palæ, hvor et mord finder sted.
Krimidramaet er, som sine to forgængere, baseret på en bog af Agatha Christie, og instrueret af Kenneth Branagh, der også for tredje gang kan ses i rollen som den kendte belgiske detektiv med det karakteristiske overskæg.
Som det også var tilfældet med Mordet på Orientekspressen og Døden på Nilen, har Branagh samlet et veloplagt hold af skuespillere til at gøre ham selskab på det store lærred.
På rollelisten finder man bl.a. Jamie Dornan og Jude Hill, der spillede hovedrollerne i Branaghs seneste film Belfast, der var inspireret af hans egen barndom og indbragte ham en Oscar for Bedste originale manuskript.
Til formiddagsforestillingen den 20/9, sparer du 10 kr. pr. billet.

RETRIBUTION

DANMARKSPREMIERE
14/9-16/9 + 20/9 + 22/9
Matt Turner (Liam Neeson) er en succesfuld amerikansk forretningsmand, der er bosat i Berlin sammen med sin familie. Da Matt skal køre sine børn i skole en morgen, modtager han et mystisk telefonopkald, der fortæller, at der er en bombe under hans sæde, der vil detonere, hvis han stopper sin bil. Fanget i bilen i høj fart gennem byen bliver Matt tvunget til at følge en række stadig farligere instruktioner og i et kapløb med tiden for at beskytte sin familie forsøger han at løse mysteriet. Kilde: SF Film.

KOLIBRIEN

24/9
KOLIBRIEN er et stærkt og livsbekræftende familieepos om umulig kærlighed, smertefulde tab, og om at finde sig selv i en verden fuld af kaos. Filmen er baseret på den prisvindende italienske roman ‘Il colibrì’ skrevet af Sandro Veronesi. Lægen Marco Carrera bliver af venner og familie kaldt for Kolibrien, eftersom han synes at kunne stå fuldstændig stille i en verden under konstant forandring. Helt tilbage fra hans opvækst i sine forældres toscanske strandvilla har Marco haft et hemmeligt, platonisk kærlighedsforhold til Luisa, og årtier senere er hans hustru fortsat uvidende om deres affære. Men den uundgåelige afsløring kommer til at få uforudsigelige konsekvenser for dem alle. Kilde: Angel Films.

PAW PATROLS 2: SUPERFILMEN

DANMARKSPREMIERE
28/9-30/9
Denne skønne familiefilm er efterfølgeren til den første film om de små men modige hunde kendt fra tv-serien 'Paw Patrol'.
Da Adventure City udsættes for et magisk meteorstyrt, får PAW Patrol-hvalpene superkræfter og de forvandles til The Mighty Pups. 
For holdets mindste medlem, Skye, er de nye kræfter en drøm, der er gået i opfyldelse. 
Men hvalpenes ærkerival Humdinger flygter fra fængslet, for at sætte sin nyeste, skumle plan i værk. Sammen med den gale, meteorbesatte videnskabskvinde Victoria Vance vil han nemlig stjæle superkræfterne og forvandle sig selv til en superskurk. 
Det er nu op til Mighty Pups at stoppe skurkene og redde Adventure City før det er for sent. Og Skye lærer, at selv den mindste hvalp kan gøre den største forskel.

MADELEINES PARIS

DANMARKSPREMIERE
BIOGRAFKLUB DANMARK
28/9-30/9

Hjertevarm og gribende skæbnefortælling fra byernes by.
92-årige Madeleine bestiller en taxa, der skal køre hende til det hjem, hvor hun skal tilbringe sin sidste tid. Taxachaufføren Charles, der henter Madeleine, har et godt hjerte, men kæmper med det hele – også med økonomien. Da Madeleine ikke har travlt med at komme frem, tager de en lang omvej gennem Paris’ fantastiske gader. En tur der udvikler sig til at blive uforglemmelig for dem begge. Sløret løftes for Madeleines forbløffende liv, og et unikt venskab spirer
mellem de to. Et venskab der ændrer deres liv for altid. Med lige dele latter og tårer er ’Madeleines Paris’ en uimodståelig fortælling om livets forunderlige veje.
MADELEINES PARIS er instrueret af Christian Carion, der også stod bag det Oscar-nominerede drama ’En dag uden krig’. I hovedrollen ses den franske sanger og skuespillerinde, Line Renaud, der startede sin karriere på det verdensberømte teater Moulin Rouge.


Og en lille opdatering til vores trofaste læsere!

Efter to workshops med arkitektfirmaet Keingart er der nu et næsten færdigudarbejdet projekt med illustrationer og tegninger til en sal 2. Når det er helt på plads, går vi i gang med finansieringsarbejdet.


Mange forventningsfulde biohilsner
FILMGRUPPEN I VIG BIO
Mie, Kathrine og Bente samt gæstemedlem Martin