MAJ 2024

Kom Maj du søde milde – og det ser ud til at passe i år.  Men selvom vi alle higer efter at sidde ude og nyde forårets første rigtige varme solstråler, så lokker vi også ind i biografens magiske mørke med en forårsbuket af skønne og forskellige film og hele to operaer.

Maj måneds program lægger stærkt ud med forpremiere på ”FULD AF KÆRLIGHED” den 1. maj, hvor vi får stjernebesøg af instruktør Christina Rosendahl, der har taget personligt afsæt i sin egen smertelige erfaring med misbrug i familien og om at genfinde tilliden og kærligheden til hinanden efter det svære opgør. Den 10. maj har vi LIVSNYDERAFTEN til samme film. Læs mere om arrangementerne under filmens omtale.

Skal du have småfolk med i biografen kan vi anbefale Garfield, der har forpremiere den 4. maj. For en gangs skyld må det sløve kræ forlade både solstråle og madskål og sammen med Futte drage ud for at hjælpe gadekatten Viggo med at planlægge et fuldstændigt vanvittigt røveri.

Og så har vi Danmarkspremiere på ”IF – FANTASIVENNER”, hvor du bliver inviteret ind i en verden befolket af de mest fantastiske, mageløse væsner som børns fantasi kan fremtrylle. Men vi tyvstarter med en forpremiere allerede den 11. maj.

Maj byder desuden på en bred vifte af smukke, tankevækkende, morsomme og actionfyldte film. I den sidstnævnte genre vil vi gerne fremhæve ”FURIOSA: A MAD MAX SAGA”, hvor billetsalget åbner den 8/5 kl. 12.

Se hele programmet herunder og lad dig friste.

HAMMARSKJÖLD

BIOGRAFKLUB DANMARK
1/5 + 3/5 + 6/5 + 8/5-9/5 + 11/5 + 14/5 + 18/5-20/5 + 29/5
3/5 FORMIDDAGSFILM

Den svenske film 'Hammarskjöld' er et politisk drama om den verdensberømte svenske diplomat Dag Hammarskjöld.
I 1961 har Dag Hammarskjöld et år tilbage i sin stilling som FN's Generalsekretær. Efterfølgende skal han flytte til sit hus på Österlen og nyde den længe ventede frihed.
Den kolde krig raser for fuld kraft, og brændpunktet er Congo.
Dag Hammarskjöld påtager sig opgaven at formidle fred og enhed i landet. En umulig opgave, ifølge mange. En selvmordsmission, ifølge andre. Men i et desperat forsøg på at forhandle en våbenhvile i Congo, går han ombord på et fly. Et valg der kommer til at koste ham livet. Den dag i dag er Dag Hammerskjölds død stadig omgivet af mystik.
Mikael Persbrandt, der bl.a. er kendt fra den Oscar-vindende danske film Hævnen, ses i rollen som Dag Hammarskjöld. Filmen er instrueret af danske Per Fly.
Den 3/5 vises filmen også som FORMIDDAGSFILM, hvor du sparer 10 kr. pr. billet.

FULD AF KÆRLIGHED

BIOGRAFKLUB DANMARK
1/5 FORPREMIERE med stjernebesøg af instruktør Christina Rosendahl. m/undertekster
10/5 FORPREMIERE – LIVSNYDERAFTEN m/undertekster
DANMARKSPREMIERE
23/5 + 27/5-28/5 + 30/5 m/undertekster
24/5-25/5 + 28/5 + 31/5
29/5 FORMIDDAGSFILM + STRIKKEBIO
På overfladen ligner de en helt almindelig dansk familie. Men efter en alvorlig ulykke i hjemmet bliver faren (Lars Ranthe) mødt med et ultimativt krav fra sin kone (Stine Stengade) og deres tre børn: Stop med at drikke og gå i behandling, ellers vil vi ikke se dig igen. Og pludselig står den bare 20-årige Sofia (det unge stjerneskud Viilbjørk Malling Agger) midt i en dyb livskrise, der ikke engang er hendes egen. Hun påtager sig ufrivilligt ansvaret for at holde sammen på sin familie, netop som hun ellers var på vej ud i et selvstændigt liv som ung voksen med veninder, kæreste og rejseplaner. For selvom hendes far vender ædru hjem efter 5 ugers afvænning som et sundere og mere taknemmeligt menneske, er han måske ikke længere så livlig og farverig, som da han drak. Det synes Sofias mor i hvert fald ikke. De mentale tømmermænd, som de begge to har sparet op over mange år, får nu deres forhold til at knage og brage - og igen er Sofia nødt til at være den voksne i familien. Men før Sofia kan hjælpe andre, må hun lære sine egne grænser at kende. Kilde: SFD.

Til FORPREMIEREN den 1. maj kl. 16.45 får vi besøg af instruktør Christina Rosendahl til efterfølgende dialog i salen med Rusmiddelteamet i Odsherred samt medarbejdere fra behandlings- og væresteder. Pris: 100 kr. inkl. en vand.
Til FORPREMIEREN/LIVSNYDERAFTENEN den 10/5 starter vi kl. 16.30 med velkomstdrik + chips. Kl. 17.00 er der film. Kl. 19.00 serverer BistroF en lækker 2-retters menu.
Forret: Frikassé laksesoufflé boller i sprød butterdej med cremet velouté sauce på blommevin, frisk løvstikke og spirer. Hovedret: Quiche Printemps med ventrèche bacon – Forårstærte med fransk bacon.
Maden serveres i Café og foyer. Pris ekskl. drikkevarer. Kr. 355,-.
Med Biografklub Danmark rabat kr. 305,- BEMÆRK: Købte billetter refunderes ikke!
Læs mere om billetkøb på hjemmesiden eller kig forbi biografen! Begrænset antal spisende gæster! HUSK at reservere bord i BistroF i Vig Bio • Tlf. 59 31 51 46
Den 29/5 vises filmen som FORMIDDAGSFILM, hvor du sparer 10 kr. pr. billet. Samme dag om aftenen holder vi STRIKKEBIO og viser filmen med skelnelys, så du kan finde en tabt maske og hurtigt komme videre med dit projekt. Der er selvfølgelig også adgang uden strikketøj.

THE FALL GUY

DANMARKSPREMIERE
1/5-4/5 + 9/5-12/5 + 17/5-18/5
Han er stuntman, og som alle andre i stuntmiljøet, bliver han sprængt i luften, skudt, kylet, smidt gennem vinduer og kastet ud fra de højeste højder, alt sammen for vores underholdnings skyld. Og nu, frisk efter en ulykke, der næsten kostede ham karrieren, skal han opspore en forsvundet filmstjerne, løse en sammensværgelse og forsøge at vinde sit livs kærlighed tilbage, mens han stadig udfører sit daglige arbejde. Hvad kan gå galt? I hovedrollerne kan du glæde dig over Ryan Gosling og Emily Blunt. Kilde: UIP.

LONE SCHERFIGS "PIGEN DER FORTALTE FILM"

DANMARKSPREMIERE

2/5 + 4/5-5/5 + 8/5 + 12/5 + 17/5
15/5
FORMIDDAGSFILM
PIGEN DER FORTALTE FILM er en hyldest til biografen og filmmediets magi og dets evne til at samle mennesker og give håb. Den unge Maria bor med sin familie i en afsides minelandsby i Chiles ubarmhjertige Atacama-ørken. Der er dog et sted i denne golde verden, hvor magien lever: Den lokale biograf. Men da en eksplosion i minen brutalt forandrer familiens liv, har de efterfølgende kun råd til at sende ét familiemedlem i biografen. Det bliver Maria, med hendes store talent som historiefortæller, der får opgaven at se filmene. Før hun ved af det, er hendes livlige genfortællinger samlingspunktet for hele byen, der lider under politisk uro og mere end nogensinde før har brug for eskapisme og håb. Filmen er et smukt og ambitiøst tidsbillede af 60’ernes og 70’ernes Chile. Den 15/5 vises filmen som FORMIDDAGSFILM, hvor du sparer 10 kr. pr. billet.

Bente tilføjer, at deltagerne til den nyligt afholdte Generalforsamling fik mulighed for at se denne skønne film og der var stor begejstring fra alle sider!

THE GARFIELD MOVIE

4/5 FORPREMIERE
9/5-12/5 + 18/5-20/5 + 25/5-26/5 DANMARKSPREMIERE
Den verdensberømte, mandagshadende, lasagne-elskende og 100% inde-kat Garfield står overfor sit vildeste eventyr nogensinde! Efter et uventet gensyn med sin for længst forsvundne far - gadekatten Viggo - tvinges Garfield sammen med Futte af alle mulige omstændigheder væk fra deres meget magelige liv hos Harald for at slutte sig til Viggo i planlægningen af et fuldstændig vanvittigt røveri! Kilde: SF Film.

OPERABIO FRA THE MET – LA RONDINE

5/5
Glæd dig til Puccinis sjældent spillede mesterværk La Rondine.
Den anerkendte sopran Angel Blue er den sofistikerede franske kurtisane Magda, mens tenoren Jonathan Tetelman, der får sin Met-debut, er Ruggero, en idealistisk ung mand, der tilbyder hende et alternativ til sit liv i overflod. Den bittersøde kærlighedshistorie byder på et partitur, der kombinerer charmen fra en wiensk operette med romantikken og hjertesorgen fra italienske klassikere som La Bohème og La Traviata.
Maestro Speranza Scappucci dirigerer Nicolas Joëls art deco-inspirerede produktion, der transporterer publikum fra hjertet af det parisiske natteliv til en drømmeagtig vision af den franske riviera i 1920’erne. Sopranen Emily Pogorelc og tenoren Bekhzod Davronov fuldender rollebesætningen som Lisette og Prunier.

Efter operaen er der mulighed for at nyde en lille lækker Operaplatte til 145 kr. Ring direkte til BistroF og reserver bord på tlf. 5931 5146. Oplys til Frederik, hvis du ønsker en vegetarplatte.

FIRE DØTRE

PREMIERE
5/5 + 7/5 + 13/5
24/5
FORMIDDAGSFILM
”Fire døtre” var med i Oscar-feltet i både spillefilms- og dokumentarkategorien, for Kaouther Ben Hanias storgribende fortælling om familie- og kvindeliv i Tunesien favner på suveræn vis fiktion og virkelighed. Jo mindre man ved på forhånd, desto bedre, men vi tør godt love et mix af geniale, formalistiske greb og følelser, der ikke kun befinder sig uden på tøjet, men også vil tage bolig i publikum – og presse tårekanalerne. Filmens hovedpersoner er en enlig mor og hendes fire voksne døtre. Men to af døtrene er ikke i hjemmet længere, så dem erstatter instruktøren med skuespillere – med forbløffende resultater. Kilde: Camera Film. Den 24/5 vises filmen som FORMIDDAGSFILM, hvor du sparer 10 kr. pr. billet.

PAST LIVES

ØNSKEBIO
BIOGRAFKLUB DANMARK
6/5 + 13/5
Glæd dig til en smuk, underspillet og rørende kærlighedshistorie. De to dybt forbundne barndomsvenner Nora og Hae Sung bliver splittet fra hinanden, da Noras familie emigrerer fra Sydkorea til Canada. To årtier senere bliver de genforenet i New York i en skæbnesvanger uge, hvor de konfronteres med begreber som skæbne, kærlighed og de valg, der skaber et liv. Past Lives er produceret af tidens mest populære amerikanske produktionsselskab, A24, og er instruktør Celine Songs debutfilm, som på årets Sundance Filmfestival blev kaldt ”årets bedste film”. Filmen er inspireret af Celine Songs egne erfaringer.

BIRTHDAY GIRL

ØNSKEBIO
7/5
BIRTHDAY GIRL udspiller sig på et krydstogtskib på vej mod Caribien. Nanna har inviteret sin datter Cille og hendes bedste veninde med på et krydstogt for at fejre Cilles 18-års fødselsdag. Forventningerne er høje, og de har store planer for dagene om bord på krydstogtet. Men allerede første nat forvandles deres drømmeferie til et mareridt, da Cille bliver udsat for et overgreb.
Om morgenen vågner Nanna og opdager, at Cille er forsvundet og panikken breder sig. Da hun endelig bliver fundet, står det klart for Nanna, hvad der er sket. Cille er blevet voldtaget, men hun husker intet fra natten. 
Nanna forlanger at sagen skal anmeldes og undersøges, men hun indser hurtigt, at hvis retfærdigheden skal ske fyldest, så må hun tage sagen i egen hånd.
Filmen er et intenst drama om en mors vedholdende søgen efter retfærdighed og sin datters kærlighed.
Det er den kritikerroste instruktør Michael Noer, der står bag. Rollelisten består bl.a. af Trine Dyrholm, Flora Ofelia Hofmann Lindahl og Maja Ida Thiele.

JAGTSÆSON 2: I MEDGANG OG MODGANG

ØNSKEBIO
8/5 BABYBIO
m/undertekster.

Trioen Eva, Marlene og Bella er tilbage i en hylende morsom og tåkrummende 2’er, hvor bryllupsklokkerne får frit spil. Eva har mistet sit job, og det kører ikke rigtigt for hende.

Til gengæld er Marlene blevet forfremmet, og Bella skal giftes med Evas eksmand - hvilket kun gør det hele meget værre. Men så øjner Eva muligheden for endelig at få sig et nyt job ved at arrangere Bellas polterabend. Det bliver på ingen måde den polterabend-weekend, som Bella havde drømt om, og den ender bogstavelig talt i bål og brand. Eva må nu kæmpe for at holde sammen på både karriere, kærlighed og venskab i både medgang og modgang.
”JAGTSÆSON 2 - I medgang og modgang” er en varm, skør og pinlig dansk komedie, der kommer ind under huden på sine sjove, skrøbelige og langt ude karakterer. Publikum kan igen se frem til at krumme tæerne, mens de tre kvinder gennemlever alt fra veninde-misundelse, hjertesorger, midtvejskriser og utilstrækkelighed.
Filmen vises som BABY BIO med lavere lyd og skelnelys. Alle er velkomne, men man må forvente lidt lyd fra de meget unge biografgæster. Til gengæld sparer du 10 kr. pr. billet.

WICKED LITTLE LETTERS

MED EKSTRAORDINÆR RABAT TIL BIOGRAFKLUB DANMARK MEDLEMMER
14/5 FORPREMIERE
Da indbyggerne i den lille landsby Little Hampton - inklusiv den meget konservative Edith - ud af det blå begynder at modtage små modbydelige breve med posten, falder mistanken straks på den viltre Rose. Brevene er skandaløse og med et sprogbrug, som selv den værste havnearbejder ville modsætte sig. Et sprogbrug som imidlertid sagtens kunne tillægges Rose, men er det nu også hende, der står bag? Sladderen løber stærkt i den lille by, men da Rose pludselig risikerer at miste forældreretten over sin lille datter, beslutter en gruppe kvinder sig for at opklare mysteriet om afsenderen bag de mystiske breve.
Kilde: SF Studios. Denne skønne film er ikke med i Biografklub Danmark pakken, men vi har sagt ja til at vise den med rabat til medlemmer af klubben.

Bente har set og nydt denne engelske film med vidunderlig engelsk humor og herlige portrætter af en gruppe landsbykvinder – en dramatisk komedie!

IF – FANTASIVENNER

11/5 FORPREMIERE M/DANSK TALE
DANMARKSPREMIERE
16/5 + 19/5 + 21/5-22/5 + 26/5 ENGELSK TALE – DANSKE TEKSTER
17/5-20/5 DANSK TALE
'If - Fantasivenner' er et nyt komedie-drama af John Krasinski, der både agerer instruktør, skuespiller, forfatter og producer. Han tager os med ind i en verden befolket af de fantastiske, mageløse væsner, som børns fantasi kan skabe.
Filmen handler om den unge pige Bea (Cailey Flemming), der samtidig med at hun går igennem en svær periode af sit liv, begynder at se alles imaginære venner, som er blevet efterladt, da deres virkelige venner blev voksne og glemte deres fantasivenner. Sammen med Cal (Ryan Reynolds), der også kan se alle fantasivennerne, drager Bea ud på et magisk eventyr for at genforene fantasivennerne og deres børn.

DE UØNSKEDE

PREMIERE
20/5 + 26/5 + 29/5
Da byens borgmester pludseligt dør, bliver Pierre, en idealistisk ung læge, udnævnt til at erstatte ham. Han agter at fortsætte sin forgængers politik omkring fornyelsen af byens arbejderkvarter, men Haby, en ung fransk kvinde, der stammer fra Mali og som bor i en af de faldefærdige tårnblokke, nægter at se sin familie blive drevet ud af kvarteret, hvor hun voksede op.
“De uønskede” er et ubarmhjertigt blik ikke ud- men nedover en stor gruppe mennesker, et væsentligt fundament af den franske befolkning, der ikke lader til at nyde helt samme rettigheder som alle andre. Var filmen lavet i England, havde instruktøren heddet Ken Loach og en forsoning havde fundet sted. Den skal man lede længe efter her. Filmen er instrueret af Ladj Ly der brød igennem med den Ocsar-nominerede “Les misérables” fra 2019. Kilde: Another World.

FURIOSA: A MAD MAX SAGA

DANMARKSPREMIERE
BILLETSALGET ÅBNER DEN 8/5 KL. 12.
22/5-25/5 + 28/5 + 31/5
Filmen 'Furiosa: A Mad Max Saga' er en efterfølger til Mad Max: Fury Road, og fortæller forhistorien om krigeren Imperator Furiosa.
Da verden kollapsede, blev den unge Furiosa revet væk fra ’The Green Place of Many Mothers’ og kom i hænderne på en stor horde af bikers ledet af ’Warlord Dementus’. Mens de udforsker det øde land, står de pludselig overfor den frygtindgydende Immortan Joe.
Mens de to tyranner kæmper for at overtage magten, må Furiosa forsøge at overleve og gøre alt hvad hun kan for at finde sin vej hjem. En vej igennem ødemarken, der er fuld af mange og barske prøvelser.

Den unge udgave af Furiosa spilles af Anya Taylor-Joy, der er kendt fra bl.a. tv-serien The Queens Gambit. Det er en originale Mad Max-skaber George Miller, som står bag projektet, der ifølge ham vil udspille sig over flere år i Furiosas liv.

OPERABIO FRA THE MET – MADAMA BUTTERFLY

26/5
Puccinis Madama Butterfly er en ægte tåreperser. Historien om den kyniske amerikanske flådeofficer, der udnytter en uskyldig japansk pige har fået lommetørklæderne frem i operahuse overalt siden premieren i 1904. Hovedrollen er Geishaen Butterfly, der opgiver både sin familie og tro for at få manden. Som bare 15-årig bliver japanske geisha Cho-Cho-San gift med den udstationerede amerikanske officer Pinkerton. Han er egentlig mest interesseret i bryllupsnatten - men for Cho-Cho-San er det rigtig, livsvarig kærlighed.

Pinkerton tager hjem til Amerika kort efter brylluppet og bliver væk i flere år. Trofast venter Cho-Cho-San på ham, selv om alle siger, at hun skal glemme ham. Hendes eneste trøst er den søn, som hun har født - og som ligner sin far. Endelig en dag høres en kanon fra havnen; det er Pinkertons skib, der lægger til, og Cho-Cho-San er henrykt over, at hendes mand endelig er kommet tilbage. Men Pinkerton har sin nye, amerikanske kone med, og de har en ganske særlig grund til at opsøge Cho-Cho-San. Den anerkendte maestro Xian Zhang får sin Met-debut som dirigent i den Oscar-vindende filmskaber Anthony Minghellas livlige produktion.

Efter operaen er der mulighed for at nyde en lille lækker Operaplatte til 145 kr. Ring direkte til BistroF og reserver bord på tlf. 5931 5146. Oplys til Frederik, hvis du ønsker en vegetarplatte.

Og lige til sidst – husk altid lige at gå ind på hjemmesiden og tjek om ændringer inden du begiver dig til Vig Bio – vi kan jo finde på at tilføje eller ændre en visning!


Mange forventningsfulde forårshilsner
FILMGRUPPEN I VIG BIO
Mie, Kathrine, Martin og Bente