NYHEDSBREV JUNI 2021

Så blev det sommer! Årets første sommermåned ligger lige foran os og lokker med sol, sommerferie, sand mellem tæerne, jordbær, badning og Sct. Hans. Nå ja, og regn – det er jo dansk sommer ;)

Uanset om regnen siler stille ned, eller du er blevet branket lidt for meget af solen og trænger til noget skygge, så står vi klar til at byde dig velkommen indenfor her i det hyggelige mørke i Vig Bio. Som du kan se i programmet herunder, er der noget til alle aldre. Og noget for enhver smag. Der er film, der tager os om hjertet, film der kradser i hjernen, film der lokker latteren frem og film der kører for fuld smadder fra første sekund. Kig ned og lad dig friste.

Traditioner må godt brydes, når det er positive ændringer.  Derfor har Filmgruppen besluttet at holde årets første Livsnyderaften midt om sommeren – nemlig den 25. juni. Vi tror og håber på, at mange af jer også savner en ægte livsnyder aften i selskab med naboer, venner, feriehusgæster og alle andre, der elsker film og lækker mad.  Frederik har lovet at kreere en lækker 3-retters festmenu og vi har besluttet at holde prisen på denne aften til kr. 295 inkl. velkomstdrink, filmen ”Smagen af Sult” efterfulgt af Frederiks festmenu.

Filmbranchen er stadig og netop nu mere dynamisk end tidligere, så der sker løbende ændringer og nye tilbud, som vi gerne vil tilgodese, hvis det synes interessant.  Vi beder jer derfor gå ind på www.vigbio.dk og se på spilletiderne for filmene, da vi kun fastlægger nogle uger ad gangen.

Hvor har det været dejligt at få liv i biografen igen! Huset har stået gabende tomt alt for længe, men nu er alting igen som det skal være: Glade gæster, duften af popcorn og film på lærredet. Og hvor har det været godt at se, hvor gode alle er til at passe på både sig selv og de andre gæster..

Vi følger selvfølgelig stadig retningslinjerne i forhold til Covid 19, så det fortsat er trygt at gå i biografen. Og med de seneste ændringer i restriktionerne er det blevet meget nemmere at agere impulsivt og bare møde op i biografen, for du kan altid købe billetter i biografen. På nettet kan du følge med i udviklingen eller i folkemunde ”nedviklingen” af krav! Du kan se hvad du skal opfylde herunder.

MARCO EFFEKTEN

Oplev den nye Jussi Adler-Olsen film med et helt nyt team! Da vicekriminalkommissær Carl Mørck og Afdeling Q begynder at grave i en henlagt kriminalsag om William Stark, en efterlyst pædofilisigtet embedsmand, finder de ud af, at sagen er meget større end først antaget. Der er tale om både lejemord og svindel i millionklassen. En dag anholder politiet ved den danske grænse en ung østeuropæisk dreng, Marco, der er i besiddelse af William Starks pas. Fundet får Carl og Afdeling Q på sporet af systematisk korruption med ulandsbistand - og opklaringen af et voldsomt, bestialsk mord. Men der stopper sagen ikke. Inden længe ledes Carl ned i Københavns kriminelle underverden og dybt ind i den danske finansverden. Filmen er planlagt til at blive vist med danske tekster den 12/6 + 13/6 + 16/6. I juni vises filmen også som onsdagsfilm, hvor du sparer 20 kr. på billetten. Tjek datoen her på siden.

DE SMUKKESTE ÅR

EN DEL AF FILMPORTEN
Filmen handler om fire teenagevenner, der trods deres tæt knyttede bånd, stille og roligt glider fra hinanden, efterhånden som de træder ind i deres voksenliv. Noget senere i livet mødes firkløveret igen, og gamle følelser kommer op til overfladen – på godt og ondt. Selvom du måske ikke forstår italiensk, vil stemningen i filmen bringe dig ned til det solrige, farverige og spillevende Italien. Og give dig en forsmag på et personligt besøg i det skønne land.  Filmen er instrueret af den prisbelønnede italienske instruktør Gabriele Muccino. I hovedrollerne ses prisvindende skuespillere som bl.a. Micaela Ramazzotti og Pierfrancesco Favino.

NOMADLAND

OSCARVINDER

Chloé Zhaos oscarvindende film 'Nomadland' handler om en kvinde, der begynder et liv som moderne nomade, efter hun mister alt. Som i ALT. Byen i Nevada, hvor hun har levet det meste af sit liv med sin nu afdøde mand, blev nemlig ikke bare hårdt ramt af finanskrisen – den blev lukket. Fran er egentlig pensionsmoden, men hun er en stolt kvinde, der ikke vil ligge andre til last, og da hendes midler ikke rækker til det, hun egentlig helst vil – finde et sted at slå sig ned – må hun søge væk. Ud på landevejen. Historien fortælles med både humor og varme godt akkompagneret af det storslåede landskab, Fran kører tyndt.

PETER KANIN HOPPER HJEMMEFRA

DANMARKSPREMIERE
Familiefilmen om den frække kanin Peter, starter hjemme i haven hos Bea og hendes nye ægtemand Thomas. Bea har fået succes som børnebogsforfatter, haven er åbnet op og alle er velkomne til at forsyne sig. Alt burde være fred og idyl, men ræven har lidt svært ved at vænne sig til grøn kost, og Peter er ikke helt på bølgelængde med Thomas. Da ægteparret drager af på ferie, hopper Peter ind til byen for at gå på opdagelse. Han møder en af sin fars gamle venner og synes han er kommet i himlen, da han støder på byens grønttorv. Det er han nødt til at vise sine venner. Men det der skulle være en sjov og mættende udflugt går ikke helt som planlagt, og flere af hans venner fra haven ender i fangeskab. En større redningsaktion må sættes i værk. Heldigvis kommer Bea og ikke mindst Thomas dem til hjælp.

THE FATHER

DANMARKSPREMIERE

BIOGRAFKLUB DANMARK

The Father er et puslespil af temaer som familierelationer, minder og alderdom fortalt i en stærk og gribende fortælling om den ubetingede kærlighed til dem, man elsker allermest. Anthony er en yderst kultiveret herre. Han læser stor litteratur, han spiller klassisk musik og elsker at lytte til opera. Men Anthony har Alzheimers, og efterhånden som sygdommen gnaver sig ind på ham, begynder han at sætte spørgsmålstegn ved sig selv, sin virkelighed og dem han elsker. Hans omsorgsfulde datter, Anne, forsøger at gøre tilværelsen så god som muligt for sin far. Hun forsøger sig med hjemmehjælpere, så han kan blive i sine trygge, vante omgivelser, men han skræmmer den ene efter den anden væk. Han nægter kategorisk at modtage hjælp. Men da han bliver mere og mere forvirret og utryg, må Anne træffe et svært valg for dem begge. Anthony Hopkins vandt en Oscar for sin hovedrollepræstation, men også Olivia Colman leverer skuespil i verdensklasse. The Father, der også vandt en Oscar for Bedste Manuskript, er baseret på det prisvindende og populære teaterstykke af Florian Zeller, som også har instrueret filmen.

PÅ KANTEN AF LIVET

PREMIERE
Arthur og Cécar er bedste venner! De har kendt hinanden siden deres tidligste barndom og står sammen i tykt og tyndt. Så da Arthur en dag fortæller, at han har kræft, beslutter Cècar på stedet, at han vil flytte ind hos sin ven og hjælpe ham med at gøre alle de ting, han altid har ønsket at gøre, før han dør. Der er bare en lille bitte hage ved det – Det er ikke Arthur, der har kræft… En skøn filmperle om venskab og om at huske at forfølge sine drømme, inden det er for sent.

FAST & FURIOUS 9

21/6 FORPREMIERE
24/6 DANMARKSPREMIERE
Tilbagetrukket fra resten af verden lever Dom Toretto (Vin Diesel) et stille liv med Letty og hans lille søn, Brian, men de ved, at faren altid lurer lige i udkanten af deres fredelige horisont. Da truslen dukker op, tvinges Dom til at konfrontere synderne fra sin fortid, hvis han vil redde dem, han elsker mest. Hans gruppe mødes igen for at stoppe et plot, der kan knuse verden, ledet af Cipher og den dygtigste snigmorder og bedste chauffør, de nogensinde er stødt på: En mand, der bærer på en stor og personlig hemmelighed i forhold til Dom. Handlingen foregår rundt om kloden - fra London til Tokyo, fra Mellemamerika til Edinburgh og fra en hemmelig bunker i Aserbajdsjan til de myldrende gader i Tbilisi. Undervejs vil gamle venner få oprejsning, gamle fjender vende tilbage, historien vil blive omskrevet, og den sande betydning af familie vil blive testet som aldrig før. Behøver vi at sige, at det kommer til at gå stærkt og at der vil blive smadret biler som aldrig før!

SMAGEN AF SULT

BIOGRAFKLUB DANMARK
24/6 DANMARKSPREMIERE
25/6 LIVSNYDERAFTEN
Det går rigtigt godt for Maggie og Carsten. De elsker hinanden, har to skønne unger og en fælles drøm. Drømmen som de har satset alt for at få: Den attråværdige Michelin-stjerne til deres gourmetrestaurant, Malus. De knokler, men de er glade i deres umættelige passion for livet. En dag dukker et brev op til Carsten, der ryster deres verden i sin grundvold. Brevet fortæller, at Maggie elsker en anden. Der er ingen afsender, så de ved hverken af hvem eller hvorfor brevet er blevet sendt. Har de i deres tragten efter den ultimative anerkendelse glemt at sætte pris på det vigtigste? Har de glemt at alt har en pris? Nikolaj Coster-Waldau og Katrine Geis-Rosenthal ses i hovedrollerne, godt instrueret af Christoffer Boe.
På livsnyderaftenen åbnes døren kl. 16.30, hvor der serveres velkomstdrik + snacks. Kl. 17 starter filmen. Efter filmen er der lækker treretters menu i caféen. Pris ekskl. Drikkevarer: 295 kr. Vi må ”desværre” ikke lade salen stå tom den aften, da vi samtidigt også har Danmarkspremiere på Fast and Furious, som skal vises 11 aftener i træk. Der kan derfor være lidt trængsel i foyeren et kvarters tid inden denne film går på.
I juni vises filmen også som onsdagsfilm, hvor du sparer 20 kr. på billetten. Tjek datoen her på siden.

BUSTER OREGON MORTENSEN

DANMARKSPREMIERE
Tag hele familien under armen og kom ind og nyd Bjarne Reuters pragtfulde historie om den ukuelige anti-helt Buster Oregon Mortensen. 11 årige Buster ved godt, at livet kan være hårdt, men han er så sprængfyldt af kærlighed til alt omkring ham, at han er overbevist om, at netop med kærlighed og trylleri, så går alting godt. Han griber glad og fro enhver lejlighed til at fremvise sine tryllerier for både sine forældre, sin halte lillesøster, sin pænt ligeglade klassekammerater, sin gamle ven Hr. Larsen, det også er en ”mester af magien” samt enhver anden, han kan få lov til at optræde for. Det er sommerferie, og Buster har virkelig gang i den. Han skal optræde til byens talentshow, Hr. Larsen har det ikke så godt og har brug for hjælp, ligesom hans egen familie også har brug for ham. Og så er han forelsket! Meget forelsket i den dejlige Joanna. Mon Joanna synes, at lykken er fuld af fregner, rødt hår og flyveører? Meget skal løses og falde på plads, men mon ikke det igen er troen, håbet og kærligheden der vinder, som det heldigvis altid gør i Busters verden.

VIG BIO HOLDER LUKKET SCT. HANS AFTEN DEN 23/6

På hjerteligt gensyn og med forventningsfulde biohilsner

FILMGRUPPEN I VIG BIO
Mie, Peter, Kathrine, Laila og Bente