AUGUST 2022

Det er sommer, det er sol og det er søndag. Det er titlen på en sang fra en gammel Far til Fire film fra 1953 – fuld af gejst og livsglæde – og bestemt stadig værd at lytte til. Gejst er der i den grad også masser af i august måneds program. Både gejst til at stå imod sin stride far, gejst til at kæmpe for at få sin elskede tilbage, gejst til at redde både sig selv og andre, gejst til at kaste sig ud i helt nyt liv, gejst til at kæmpe mod andres fordømmelse og forventninger og favne alt det gode livet har at tilbyde. Lad os bare sige, at nogen kommer lettere om ved det end andre ;)

Den seneste uge har vejret været mere lunefuldt, og vi må give kredit til Thøger Larsens dejlige sommersang ”Danmark nu blunder den lyse nat”, hvor der i et vers meget nutidigt skrives ”Byger, som går og kommer – det er den danske sommer”. Grå- og bygevejr kalder vi i Vig Bio for biografvejr, og det har vi da også tydeligt kunnet mærke i hele juli. Det er skønt at kunne byde vores mange trofaste gæster velkommen, men også de mange turister og feriehusgæster, som ofte virker helt overraskede over, at en lille biograf som Vig Bio drives så professionelt og viser så mange forskellige film. De nyder den gode stemning og hyggelige atmosfære – takket være alle de mange frivillige passere, som trods ferietid springer til, når der er frafald.

Biografklub Danmark har netop kåret Niels Arden Oplevs film ROSE som sæsonens bedste film, der hædres med ASTA-prisen. ASTA-statuetten overrækkes til dette års SVEND-pris arrangement den 31. august. Her i Vig Bio fejrer vi kåringen ved at vise filmen den 16/8, hvor du får et glas vin med i prisen og samtidig deltager i konkurrencen om 2 medlemskaber til den kommende sæson. Du kan se mere om Biografklub Danmark og deres fine tilbud om billige biografbilletter under programmet.

Vi glæder os til at se dig her i hyggelige Vig Bio.

MURINA

DANMARKSPREMIERE
1/8-3/8 + 5/8-6/8
Er du klar til en solskinsthriller fuld af åbne skjorter og glinsende solbrun hud? I Kroatien kæmper teenageren Julija en indædt kamp imod sin fars tyranni. Modsat sin mor, nægter hun at underkaste sig. Da en amerikansk rigmand ankommer for – måske – at indgå et samarbejde med faderen, bliver tingene sat på spidsen, da rigmanden fatter interesse for Julija. Begær, oprør og raseri sættes i spil. De har brug for samarbejdet for at redde familiens økonomi, men faderen raser over situationen med Julija. Hvor langt vil han gå, for at få hende til at danse efter hans pibe? Rollen som Julijas mor spilles imponerende af den danske skuespiller Danica Curcic. Dramaet er instrueret af Antoneta Alamat Kusijanovic, der inviterede selveste Martin Scorsese med på opgaven. Filmen vandt debutprisen på Cannes Festivalen i 2021.

TOP GUN 2: MAVERICK

ØNSKEBIO
1/8
Glæd dig til en aften med hæsblæsende topunderholdning. Efter over 30 års tjeneste er Pete ”Maverick” Mitchell, (Tom Cruise) stadig en af flådens bedste piloter. Han elsker at være i luften, hvor han hører til, og undviger enhver forfremmelse, der ville betyde, at han skulle blive på jorden. Han er præcis, hvor han ønsker at være, og presser sig selv som modig testpilot. En dag bliver han beordret til at være instruktør for en gruppe unge Top Gun piloter. De skal trænes op til en mission, hvis lige ingen levende pilot nogensinde har oplevet. I gruppen møder Maverick bl.a. løjtnant Bradley Bradshaw med øgenavnet ”Rooster”. Han viser sig at være søn af Mavericks gamle ven radarsporings-officer løjtnant Nick Bradshaw, bedre kendt som ”Goose”. Konfronteret med fortidens spøgelser og med en mission forude, der vil kræve det ultimative offer af dem, der bliver udvalgt til at deltage, bliver Maverick tvunget til at se sin egen dybeste frygt i øjnene.

ELVIS

ØNSKEBIO
2/8 + 28/8
Fra den Oscar-nominerede visionære filmskaber Baz Luhrmann dramaet "Elvis" med Austin Butler og Tom Hanks i hovedrollerne. Elvis havde et temmelig kompliceret forhold til sin manager, Oberst Tom Parker. Filmen ser på Elvis’ liv og musik igennem deres komplekse dynamik igennem de 20 år deres samarbejde stod på. Fra den tidlige begyndelse til verdensberømmelse og stjernestatus. Centralt i historien er selvfølgelig også en af de mest indflydelsesrige og betydningsfulde mennesker i Elvis’ liv, hans hustru Priscilla Presley. Et stærkt, biografisk drama fuld af ”Kongens” fantastiske musik.


ALLE FOR FIRE

4/8 FORPREMIERE
11/8-21/8 + 24/8 + 26/8-27/8 + 31/8 DANMARKSPREMIERE
11/8 + 14/8-16/8 + 18/8 + 28/8 Med danske tekster
16/8 kl. 10.30 BABYBIO
Brødrene Timo og Ralf synes at livet er fedt. Alt flasker sig. Timo er flyttet ind hos sin kæreste Lonnie igen, og brødrenes små kup lykkes uden problemer. Deres gamle ven Martin, har fået job i hospitalsvæsenet og har lagt sin fortid som politimand bag sig. Men en dag opdager Timo, at Lonnies fremtidsplaner ikke længere involverer ham! Nu må alle kneb i brug for at vinde hans elskede tilbage. Der skal skaffes penge til nye tænder, herregårdsbryllup og meget mere. Med hjælp fra Ralf og Martin sættes deres mest dumdristige kup nogensinde i værk. Mick Øgendahl er igen forfatter af manuskriptet og ses selvfølgelig igen i hovedrollen Ralf, mens Anders W. Berthelsen erstatter Rasmus Bjerg i rollen som Timo. Jon Lange fra etteren er vendt tilbage i rollen som Martin, mens Stephania Potalivo hopper ind på rollelisten i rollen som Didde. Til BABYBIO den 16/8 vises filmen med danske tekster, lav lyd og skelnelys. Alle er velkomne, men man må forvente lidt lyd fra de meget unge biografgæster ;)

BULLET TRAIN

DANMARKSPREMIERE
4/8-10/8
Den altid uheldige lejemorder ”Mariehønen” (Brad Pitt) ønsker egentlig at trække sig tilbage fra sin blodige karriere, men får tildelt en sidste opgave af sin kontaktperson Maria Beetle (Sandra Bullock). Hun garanterer ham, at det bliver en både nem og fredelig opgave, så han takker ja. Han skal stige ombord på et af verdens hurtigste tog, have fat i en dokumentmappe og stige af igen. Det viser sig dog hurtigt, at toget vrimler med konkurrerende snigmordere, og bare det at komme af toget viser sig at være umuligt. Og af skal han, for i Kyoto venter den psykopatiske leder af verdens største mafiaorganisation med sin helt egen hær, og de har ikke tænkt sig at lade nogen af de ombordværende lejemordere komme af toget i live. Filmen er instrueret af David Leitch, der stod bag Deadpool 2, så glæd dig til en forrygende togtur fra Tokyo til Kyoto. Der kommer ikke til at mangle hverken action eller humor.

DC LEAGUE AF SUPERKÆLEDYRENE

PREMIERE
6/8-7/8 + 13/8-14/8 + 20/8-21/8
Superman og superhunden Krypto er uadskillelige. De er bedste venner, har de samme superkræfter og side om side bekæmper de kriminaliteten i Metropolis. Men en dag slår skurkene til og kidnapper Superman og resten af Justice League. Alene har Krypto ikke en chance for at befri dem, så han tager til dyreinternatet, hvor han forsøger at overtale en gruppe af dyr til hjælpe ham med at redde superheltene. Grisen PB, hunden Ace, skildpadden Merton og egernet Chip går med til at hjælpe ham, og i redningsforsøget udsættes de for en bestråling, der giver dem superkræfter. De har ikke helt let ved at mestre deres nyfundne superkræfter, hvorfor hele redningsaktionen ser ud til at ende i kaos. Kan Krypto få styr på tropperne og få befriet sit yndlingsmenneske inden skurkene får kontrol over byen?

RESTEN AF LIVET

BIOGRAFKLUB DANMARK
Med danske tekster
10/8 Onsdagsfilm
17/8 + 24/8
I dette livsbekræftende familiedrama tager vi en tur til et helt almindelig gulstenet parcelhus i Sønderjylland. Her lever Maren og Egon et stilfærdigt liv og nyder tilværelsen med deres to voksne børn. Men en dag rammer en ubærlig tragedie familien – de mister deres søn. Med ét slag er alting forandret. Et slag, der ikke kun påvirker de enkelte familiemedlemmer, men også deres familierelation. Trods den tragiske handling, er filmen en livsbekræftende familiehistorie, der kaster lys på de stille eksistenser. Filmen, der er optaget i Tønder, er den anden film i den planlagte trilogi af instruktøren Frelle Petersen, der modtog en Bodil for den første film ”Onkel”. Den 10/8 vises filmen som onsdagsfilm kl. 10.30, hvor du sparer 20 kr. pr. billet.

UDVANDRERNE

DANMARKSPREMIERE
12/8-15/8 + 21/8 + 23/8
17/8 Onsdagsfilm
Hjemme på gården i Småland ser Kristina og Karl Oskar, hvordan livet forsvinder mellem fingrene på dem i en evig kamp for at få enderne til at mødes. Det bliver sværere og sværere at skaffe mad til dem selv og børnene. Samtidig hører de flere og flere af de tillokkende historier om en ny verden på den anden side af det store hav. En verden der kan give dem en chance for at starte forfra. Håbet tændes og de tager den skelsættende beslutning om at forlade deres hjemland. En lang, farefuld rejse tager sin begyndelse. Opgaven at slå sig ned i Amerika bliver særligt svær for Kristina, men også hun ender med at finde sig selv i dette nye og meget anderledes land. ”Udvandrerne” er filmatiseringen af den svenske forfatter Vilhelm Mobergs elskede klassiker, der fortæller historien om, hvordan halvanden million svenskere tog turen til Amerika i deres søgen på et nyt og bedre liv. Et storslået og tidløst eventyr om modet til at vove sig ud i det ukendte. Den 17/8 vises filmen som onsdagsfilm kl. 10.30, hvor du sparer 20 kr. pr. billet.

VINDER AF BIOGRAFKLUB DANMARKS ASTA-PRIS - ROSE

16/8
Niels Arden Oplev kender vi fra masser af gode, spændende film og tv-serier. ”ROSE” er hans hidtil mest personlige film og er baseret på virkelige hændelser. En hjertevarm og stærk fortælling om familie og kærlighed. Og ikke mindst om, at ingenting er, som man ved første øjekast tror. I 1997 er Inger på bustur mod Paris med hendes søster Ellen og svogeren Vagn. Inger har en sindslidelse, og inden bussen overhovedet når ud på motorvejen, har hun delagtiggjort resten af rejseselskabet i det. Heriblandt viceskoleinspektør Skelbæk, der ikke lægger skjul på at være modstander af alt, der afviger fra det normale. Ugen i byernes by ender med at blive en uge, som de aldrig vil glemme igen. Inger har nemlig en skjult dagsorden for rejsen: Hun jagter en tabt kærlighed, og straks ved ankomsten til Paris sætter hun i gang. Glæd dig til en helt og aldeles vidunderlig Sofie Gråbøl i rollen som Rose. Inden filmen viser vi en optagelse med Niels Arden Oplev, hvor han fortæller rørende om sin storesøster og hvad der har inspireret ham til at lave denne dejlige og humoristiske film. For at fejre sejren, starter vi kl. 16.30 med bobler og snacks – det er med i billetprisen. Samtidig deltager du i konkurrencen om 2 digitale medlemskaber til den nye Biografklub Danmark sæson. Vi trækker lod blandt de fremmødte i salen.

ALI & AVA

DANMARKSPREMIERE
18/8 + 20/8 + 22/8-24/8 + 30/8
Kærligheden tager ofte nogle snørklede veje og bringer par sammen, man ellers ikke lige havde set for sig. Sådan tager kærligheden også et par smutveje – og nogle gevaldige op- og nedture - i den rustikke arbejderby Bradford. Ava bruger al sin fritid på at holde sammen på sin familie bestående af fire børn og et nytilkommet barnebarn. Hun arbejder som lærer og elsker country- og folkmusik. Et andet sted i byen arbejder den energiske musikfreak Ali som visevært. Han prøver at holde sin skilsmisse hemmelig for alle andre end sine nærmeste. En dag krydses deres veje, og til trods for deres meget forskellige musiksmag, bliver de venner – og snart mere end det. Ikke alle ser på forholdet med blide øjne. Glæd dig til et gribende og humørfyldt drama fuld af autenticitet og smittende varme.

BAMSE

DANMARKSPREMIERE
BIOGRAFKLUB DANMARK
19/8 FORPREMIERE - LIVSNYDERAFTEN
25/8-27/8 + 29/8 + 31/8 + 2/9-3/9
25/8 + 28/8 + 30/8 + 1/9 + 4/9 Med danske tekster

Med klassikere som ”I en lille båd der gynger” og ”Vimmersvej” i ørerne kan du tage med på en nostalgisk tur ind i et helt vidunderligt feel-good drama om den folkekære musiker Flemming "Bamse" Jørgensens liv. Hvad mange måske ikke ved, blev Flemming født ind i en stor familie og havde oprindeligt hele 11 søskende. Men som spæd blev han bortadopteret til et direktørægtepar, som ikke selv kunne få børn. Flemmings adoptivfar ønskede, at Flemming skulle overtage familiens fabrik, når han blev voksen, men Flemmings kærlighed til musik førte ham ganske andre veje, og han blev til den elskede frontfigur Bamse i bandet ”Bamses Venner”. Til trods for den enorme succes, var han stadig splittet imellem ønsket om at få anerkendelse fra sin far og drømmen om at leve med og af musikken. Rollen som Flemming "Bamse" Jørgensen spilles helt formidabelt af Anders W. Berthelsen.
Ved Livsnyderaftenen den 19/8 starter vi kl. 17 med velkomstdrik og snacks. Filmen starter kl. 17.30. Kl. 19.20 serveres forret + hovedret i café og foyer. Pris ekskl. drikkevarer. kr. 335. Pris med Biografklub Danmark rabat kr. 290.

DÉLICIEUX

22/8 ØNSKEBIO
Man tager en dygtig og stolt – men også meget nedtrykt – kok, tilsætter en ihærdig og smuk ung kvinde og vupti har du en både hjertevarm og morsom fortælling. Kokken Pierre Manceron må meget pludseligt forlade sit gode job hos hertug Chamfort. Afskedigelsen slår ham helt ud og han lægger alt, hvad der hedder madlavning bag sig. Men en dag banker en ung kvinde på mesterkokkens dør og meddeler, at hun ønsker at blive hans lærling. Pierre afslår i første omgang, men hun presser på, og til sidst finder han modvilligt forklædet frem igen. Den unge dame viser sig at være fuld af talent, og mens revolutionens vinde begynder at blæse gennem landet, starter de to Frankrigs første restaurant. I et forrygende tempo serveres en skøn historie om stærke følelser, erotik, vilje og masser af humor.

SKOLEN VED VERDENS ENDE

ØNSKEBIO
29/8
Sjældent har en titel passet bedre til en film, for ”SKOLEN VED VERDENS ENDE” ligger virkelig ved verdens ende: I den fjerneste dal i det bhutanske Himalaya ligger byen Lunana. Her er der hverken elektricitet eller internet og med 8 dagsvandringer til den nærmeste by, er det mildest talt et mareridt for en inkarneret bybo. Denne bybo, Ugyen, møder vi i Bhutans hovedstad Thimphu. Ugyen drømmer om at gøre karriere som musiker – og flytte til Australien så snart han har fået skrabet penge nok sammen. Desværre for Ugyen har hans chef helt andre planer for ham, da han som sidste led i Ugyens uddannelse udstationerer ham som lærer i Lunana. Ugyen er lige ved at opgive at forsøge at leve uden de sædvanlige moderne bekvemmeligheder, men de mennesker han møder der, viser sig ret hurtigt at kunne opveje hans afsavn. Filmen byder på bjergtagende landskaber og et yderst charmerende persongalleri – inklusive yakoksen, der bor i skolens klasseværelse. En skøn filmperle der med garanti får dig til at gå smilende ud af salen bagefter. I august har vi valgt endnu engang at sætte denne skønne film på – nok for sidste gang – og regner med, at det vælter ind med forventningsfulde gæster, som har læst om filmen eller har hørt rosende ord om den fra venner og bekendte.

BIOGRAFKLUB DANMARK - TI UDVALGTE KVALITETSFILM TIL HALV PRIS!

Det er da ikke så ringe endda. Salget af medlemskaber til den kommende sæson starter den 1/8, men du kan allerede nu klikke dig ind på Biografklub Danmarks hjemmeside og se programmet for 2022/2023 her. Der kan du også se, hvordan du tilmelder dig. Klubben byder som altid på et stjernespækket program med både danske og udenlandske film. Film som du selvfølgelig kan se i Vig Bio.

I slutningen af august drager Filmgruppen til det årlige 4-dages Filmtræf i Svendborg og vi kan allerede fornemme, at der kommer mange spændende film, som vi skal vise i Vig Bio. Heriblandt flere danske. Så hvis du er ked af, at sommeren lakker mod enden, så kan du glæde dig til efterårets alsidige film repertoire.  Mange af dem kan du finde under ”Kommende film” på vores hjemmeside.

Til allersidst vil vi her også benytte lejligheden til at ønske Frederik fra Café Vig Bio et kæmpe tillykke med den store dag i lørdags den 30. juli, hvor han og nu fru Simone sagde ja til hinanden i den smukke Dragsholm Slotskirke.  Vi har fra pålidelige kilder opsnuset, at Frederik har lovet sin frue at holde fri et par dage til denne store begivenhed - og det er dem begge vel undt!

Med glade sommer- og biohilsner
FILMGRUPPEN I VIG BIO

Mie, Kathrine, Laila og Bente